tomixl2 1 Opublikowano 15 Listopada Autor Opublikowano 15 Listopada (edytowane) Godzinę temu, wallec napisał(a): Wczytaj profil xmp, ustaw vsoc na 1.1v expo 6000 + vsoc 1.1v - restart pc w miejscu testowym 1 godzinę temu, wamak napisał(a): Nie wiem, czemu masz VDDQ aż 1,8V, a VDD 1,25V. Dałbym oba na 1,35V. Co do timingów, może poszłoby 28-34-34. restart pc w miejscu testowym ustawienie expo 6000 i ustawienie taktowania na 5600 rowniez powoduje restarty, wydaje mi sie ze ustawienia z profilu 6000 powinny byc lajtowe dla taktowania 5600 testowalem teraz expo 5600 bez zadnych dodatkowych ustawien timingow, bez oc karty, bez pbo curve procka - restart w lokacji testowej jestem juz tak wkur..., ze nie wiem co mam robic Edytowane 15 Listopada przez tomixl2
zlotnik 54 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada (edytowane) W dniu 15.11.2025 o 15:56, tomixl2 napisał(a): expo 6000 + vsoc 1.1v - restart pc w miejscu testowym restart pc w miejscu testowym ustawienie expo 6000 i ustawienie taktowania na 5600 rowniez powoduje restarty, wydaje mi sie ze ustawienia z profilu 6000 powinny byc lajtowe dla taktowania 5600 testowalem teraz expo 5600 bez zadnych dodatkowych ustawien timingow, bez oc karty, bez pbo curve procka - restart w lokacji testowej jestem juz tak wkur..., ze nie wiem co mam robic te pamięci takie są też mam z nimi cyrki. Mi narazie expo i 5800 działa na 6000 wywala gry dzwiganie napiecie nic nie daje . Te pamięci są wadliwe najchetniej bym kupił nowe ale ceny kosmiczne Edytowane 19 Listopada przez zlotnik
tomixl2 1 Opublikowano 19 Listopada Autor Opublikowano 19 Listopada Ogolnie dziwna sprawa z tymi pamieciami. Zglosilem do morele ram i procesor, wymienia na nowe, ale jak wyjalem wszystko i wyczyscilem, zamontowalem jeszcze raz, poprawoiajac wszystkie przewody zasilania itp, zeby jeszcze raz sprawdzic - dziala wczesniej sprawdzalem tylko same kosci ram, zamieniajac miejscami, testujac pojedynczo itp, teraz rozmonowalem wszystko wczoraj pare godzin gralem, nie bylo zadnego restartu na expo 6000+tweaks
Send1N 4 162 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada O niestabilności tych venom'ów na płytach asrocka jest pełno tematów w necie... nie dość że ubijają procki to jeszcze z ramem potrafią być losowe jaja
wallec 800 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada To nie jest wina pamięci, procesora ani płyty głównej. Wszystkie komponenty są sprawne. DDR5 to nie DDR4, tu jest tyle różnych napięć i timingów, że bardzo często trzeba samemu je dostosować aby uzyskać stabilność. Czasy bezproblemowego "xmp i nara" dawno umarły.
Send1N 4 162 Opublikowano 19 Listopada Opublikowano 19 Listopada (edytowane) Według ciebie może i tak, ile bym zestawów nie złożył na am5 to zawsze expo 6000mhz było stabilne bez żadnych dodatkowych zmian.. z venomami też dwa razy składałem skrzynkę tylko że na płytach msi Edytowane 19 Listopada przez Send1N
Rekomendowane odpowiedzi