Wątek do dzielenia się wiedzą o nieintuicyjnych rozwiązaniach problemów z kompem/softem.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Pytanie czy stabilnie. Bo ja sam mialem sztuke, 4070tki która robiła ponad 3Ghz na rdzeniu nawet 3060Mhz i to był zegar w grach i to stabilnie, i o tej wartosci co piszesz to mozna tylko pomazyc. Taką abstolutnie stabilną wartością to było 2.5Ghz 2.52Ghz na 0.9V. Inaczej wywalało w CP, a raczej twój egzemplarz nie idzie 3100Mhz stabilnie, wiec też nie powinno byc wiekszej roznicy na mniejszych czestotliwosciach. WIec te 2.65Ghz na 0.9V o którym pisales to chyba 1 na milion Ady robi. Najczestrze wartosci po przegladaniu for np reddit bez zadnej propagandy krzemowej. To 2.45Ghz na 0.865V lub 0.95V na 2.65Ghz. Wiec raczej mu sie trafił normalny egzemplarz i nie ma co przesadzac ze tam 4090 robi 2.7Ghz na 0.9V bo cała seria ady pierwotnie była słabsza od późniejszej wersji Superek które wyszły i tam te 0.9V na 2.59-2.6Ghz juz było bardziej mozliwe. Wczesniejsze karty potrzebowaly cudu zeby dobic do takiej wartosci. -
Przez lechoo84 · Opublikowano
@Send1N Dlatego napisałem "jakby" - przywracanie do sprzedaży 5800x3D trochę mija się z celem - kto chciał mieć tego cepa ten ma/miał. Wydajnościowo odstaje już od serii 7000 i 9000, więc reanimacja mija się z celem. AMD jest już myślami przy ZEN6, a nie ZEN3. Nowy, wydajniejszy produkt na AM4 mógłby mieć sens, a "powrót żywych trupów" już tak średnio. Choć z drugiej strony rozumiem osoby, które w ostatnich miesiącach nie zdecydowały się na przesiadkę na nowe podstawki, że chciałyby kupić 5800x3D i jakoś przeczekać okres szaleństwa cenowego. -
Przez Adikon · Opublikowano
Niby tak, ale jeszcze nie rozbierałem nigdy karty graficznej. Chociaż przed pierwszym delidem Intela też miałem cykora 😅. Do testu stabilności używam gry bellwright. Jest mocno zepsuta, ale mega szybko łapie błędy, gdzie inne gry latają bez problemu 😉. CP77 nie mam 😔. 2550 i 970mV działa. Wbiłem 2600 przy 970mV i wywaliło z gry. Podejrzewam, że będzie podobnie do tego co u Ciebie 😉 -
Przez j4z · Opublikowano
Interesowałem się tym, ale oceny odrzuciły. Ogólnie uwielbiam nowe westerny, ale było sporo produkcji trzymających dobrą średnią. Szkoda, że Horyzont od Costnera został porzucony (lub cokolwiek, co tam z nim się dzieje).
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi