Skocz do zawartości

Monitor do 2000 zł 1440p 27 cali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a):

może.

dodaj do posta konieczne informacje. 

napisz wszystko nawet o hdr i o typie gier czy rodzaju pracy i wymaganiach odn krzywizny, jakie matryce preferujesz etc

potem przejrzyj watek monitory i sprwadz co pisalem w innych watkach.

edit:

https://www.tomshardware.com/monitors/gaming-monitors/philips-evnia-27m2n8500-360-hz-qd-oled-review

Gry to głównie BF 6 ale i single różne, bez krzywizn, do tej pory miałem TNT i ips, nigdy OLED nie miałem, ile to straszne g...no każdy monitor srebrzy.

Edytowane przez Pan Mateoo
usuniety spam
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

W takim razie 27M2N8500/00 będzie przeskokiem w inną galaktykę. Więc tak.. DLA CIEBIE będzie najlepszym wyborem.

Ps. Popracuj nad formą odpowiedzi bo nikt nie lubi się domyślać co masz na myśli ;) 

Edytowane przez Pan Mateoo
usuniety spam
Opublikowano

Do 5090 i 5080 i nawet 5070Ti to jest najlepszy monitor w tej cenie. Szczegolnie chodzi o adaptive sync (i gsync compatibility) wlaczasz to nv panel (dla trybu okna i pelnego ekranu) i nie masz w ogole screen tearingu, perfektycjnie zespolone FPSy, wysoką płynnosc obrazu w kazdej grze w końcu robisz uzytek z MFGx4. 

Opublikowano
8 minut temu, Send1N napisał(a):

W przypadku tego modelu nie ma problemu z działaniem gsync? bo z tego co wiem to oledy miały problem ze zmienną częstotliwością odświeżania i ludzie na to narzekali :Up_to_s:

Na każdym jest problem i sporo większe problemy są na WOLED-ach 

7 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Podobno dsc rozwiazuje ten problem ale who knows

Nie ma to nic wspólnego z DSC.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Płynność jest znakomita z G-SYNC, niestety na OLEDach jest problem z migotaniem. Najlepiej jak klatkarz jest stabilny z wysokim odswiezaniem wtedy migotania nie zobaczysz.

W Hunt Showdown migocze tragicznie w lobby, za to w grze przy stałych 270 FPS nic nie migocze, a tearing poprawia znacznie (Ale HUNT to wyjatkowa gra, tam tearing jest wiekszy niz w innych grach a przynajmniej ja mam takie wrazenie)

W ARC Raiders tez podczas rozgrywki mi nie migocze 200 fps+

Ale już np w The Last of Us Part II przy 140 FPS zwlaszcza w ciemnich miejscach mi migotalo, wydaje mi sie ze generator klatek chyba poprawil mi to migotanie. Ale rownie dobrze na OLED dzialaja gierki bez G-Sync, ten tearing nie jest az tak zauważalny jak na moim starym IPS.

Edytowane przez Nex1M
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, Send1N napisał(a):

W przypadku tego modelu nie ma problemu z działaniem gsync? bo z tego co wiem to oledy miały problem ze zmienną częstotliwością odświeżania i ludzie na to narzekali :Up_to_s:

Działa, ale od 48hz i nie ma limitu. Dlatego warto miec wlasnie 360hz, dopiero jak wyjdziesz poza ten range np 370fps to przestaje działac. Do 360fps bedzie działało jak gsync