Zryty 2 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Część, Przyszedł i mnie czas na wymianę karty z poczciwego Asus Stróż GTX 1080Ti na coś nowego. Myślałem nad RTX5080 ale modeli multum i nie wiem który wziąć. Golenie obecnie mam: Ryzen 7 7800X3D 32GB RAM Płytę MSI Tomahawki wifi B650 Zasilacz MSI MAG 850W Obudowa Endorfy ARX700 Chłodzenie Endorfy Navis F360. Zależy mi że by karta była w miarę możliwości cicha pod obciążeniem. Miałem kiedy GTX 680 Windoforce i teraz tego 1080Ti. Co wy byście polecili. Chciałem wziąć MSI Suprim ale nigdzie go już nie ma
AudRob 131 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) @Zryty Jak 5080 to poczekać aż wejdą 5080 super tam będziesz miał 24GB vram i nawet w razie sprzedaży łatwiej ją opchniesz . Tylko zależy jakie będą ceny patrząc na pamięci RAM.😊 Nawet jakbyś kupił coś z serii rtx 4070 ti super i wzwyż już byś miał kolosalną różnicę. Edytowane 4 godziny temu przez AudRob
Zryty 2 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu 4 minuty temu, AudRob napisał(a): @Zryty Jak 5080 to poczekać aż wejdą 5080 super tam będziesz miał 24GB vram i nawet w razie sprzedaży łatwiej ją opchniesz . Tylko zależy jakie będą ceny patrząc na pamięci RAM.😊 O tym właśnie myślałem ale patrząc na to co się dzieje z cenami RAM i dysków nie wiadomo kiedy to będzie. W sumie mogę się wstrzymać pytanie tylko czy ceny znowu nie pójdą w górę jak na starcie. 2
AudRob 131 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 10 minut temu, Zryty napisał(a): O tym właśnie myślałem ale patrząc na to co się dzieje z cenami RAM i dysków nie wiadomo kiedy to będzie. W sumie mogę się wstrzymać pytanie tylko czy ceny znowu nie pójdą w górę jak na starcie. Też myślałem o 5080 ale tylko i wyłącznie super ze względu nawet na późniejszą odsprzedaż a jak ceny będą szalone to poczekam na serię 6XXX mi akurat się nie pali wszystko chodzi git bez żadnych braków wydajności. Zobaczysz jak wejdą 5080 super zwykłe 5080 polecą w dół i to grubo😊 12 minut temu, Zryty napisał(a): W sumie mogę się wstrzymać pytanie tylko czy ceny znowu nie pójdą w górę jak na starcie. Tego nikt nie wie🤔
j4z 942 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Na bank pójdą. 4 minuty temu, AudRob napisał(a): jak ceny będą szalone to poczekam na serię 6XXX Jak będzie 60 to, ceny będą szalone i będziesz znowu czekać na S. 5 minut temu, AudRob napisał(a): wszystko chodzi git bez żadnych braków wydajności. Więc ja bym nie myślał o zmianach. 1
AndrzejTrg 2 744 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Mieć zamiar kupić kartę której jeszcze nie ma, z myślą późniejszej odsprzedaży
AudRob 131 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 8 minut temu, j4z napisał(a): Więc ja bym nie myślał o zmianach. Ja tylko myślę o zmianie jak się okazja trafi dobra a bywa różnie przy normalnych cenach na bank nic nie będę zmieniał. 5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Mieć zamiar kupić kartę której jeszcze nie ma, z myślą późniejszej odsprzedaży A co ci do tego o czym ja myślę pytałem ciebie o zdanie? Moja kasa i robię z nią co chcę i sam się 5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Edytowane 4 godziny temu przez AudRob 1
Doamdor 1 786 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 22 minuty temu, Zryty napisał(a): O tym właśnie myślałem ale patrząc na to co się dzieje z cenami RAM i dysków nie wiadomo kiedy to będzie. W sumie mogę się wstrzymać pytanie tylko czy ceny znowu nie pójdą w górę jak na starcie. Nie ma sensu czekać na coś, co nawet nie zostało zapowiedziane. Najtańszy sensowny model https://www.x-kom.pl/p/1352126-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5080-ichill-x3-v2-16gb-gddr7-dlss4.html
AudRob 131 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 2 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a): Luzik Panie Byzmesmen Spoko luz jest zawsze Panie Byzmesmen 😊 2 minuty temu, Doamdor napisał(a): Nie ma sensu czekać na coś, co nawet nie zostało zapowiedziane. Najtańszy sensowny model https://www.x-kom.pl/p/1352126-karta-graficzna-nvidia-inno3d-geforce-rtx-5080-ichill-x3-v2-16gb-gddr7-dlss4.html 5080 super raczej na pewno będzie. Edytowane 4 godziny temu przez AudRob 1
Doamdor 1 786 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 22 minuty temu, AudRob napisał(a): 5080 super raczej na pewno będzie. 1
AudRob 131 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 minutę temu, Doamdor napisał(a): Weź już chociaż Zenka nie pokazuj😫
Rekomendowane odpowiedzi