Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jaką polecacie obudowę dwukomorową, ale z możliwością montażu płyty głównej z systemem portów na tylnym laminacie (back connection). Czy ktoś posiada może Phanteks NV9 MK2, BeQuiet Light Base serii 600 lub 900 albo Corsair 6500D/6500X? Z wyglądu podoba mi się najbardziej Crosair lub BeQuiet, ale czytałem, że nie wszędzie jakość wykonania jest na super wyokim poziomie. No i jeszcze jedna rzecz. Chciałbym, żeby można było zamontować kartę graficzną w pionie.

Druga sprawa. Posiadam zasilacz Super Flower Leadex III Gold 850W. Chciałbym dokupić do niego kabel 12VHPWR do RTX 5080. Czy w ofóle przejściówka dołączona przez producenta sstarczy, żeby później kabel przy porcie się nie spalił?

Będę wdzięczny za pomoc :)

Edytowane przez DrAdi
Opublikowano
8 minut temu, DrAdi napisał(a):

Witam. Jaką polecacie obudowę dwukomorową, ale z możliwością montażu płyty głównej z systemem portów na tylnym laminacie (back connection).

14 minut temu, DrAdi napisał(a):

No i jeszcze jedna rzecz. Chciałbym, żeby można było zamontować kartę graficzną w pionie.

Większość nowych płyt spełnia takie wymagania np. Lancool 217.

Napisz lepiej co masz na myśli pisząc dwukomorowa i do czego Ci to potrzebne.

17 minut temu, DrAdi napisał(a):

Druga sprawa. Posiadam zasilacz Super Flower Leadex III Gold 850W. Chciałbym dokupić do niego kabel 12VHPWR do RTX 5080. Czy w ofóle przejściówka dołączona przez producenta sstarczy, żeby później kabel przy porcie się nie spalił?

To jest kabel dedykowany przez producenta do tego zasilacza czy przejściówka niewiadomego pochodzenia? 

Opublikowano
1 godzinę temu, kamilos69 napisał(a):

Większość nowych płyt spełnia takie wymagania np. Lancool 217.

Napisz lepiej co masz na myśli pisząc dwukomorowa i do czego Ci to potrzebne.

To jest kabel dedykowany przez producenta do tego zasilacza czy przejściówka niewiadomego pochodzenia? 

Dwukomorowa obudowa, czyli osobna komora na mobo, osobna na zasilacz. Chcę tak, ponieważ jest to dla mnie wygodniejsze w montażu i ładniej wygląda. Kwestia tylko temperatur, dlatego pytam kto może jakie polecić.

Co do przejściówki, to chodzi o dołaćzoną do karty przez Gigabyte.

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, DrAdi napisał(a):

Dwukomorowa obudowa, czyli osobna komora na mobo, osobna na zasilacz.

Czyli szukasz normalnej obudowy z piwnicą a nie dwukomorowej.

18 godzin temu, DrAdi napisał(a):

Co do przejściówki, to chodzi o dołaćzoną do karty przez Gigabyte.

Zdradź ten sekret i napisz co Gigabyte "dołaćzoną" za przejściówkę do tej karty.

Edytowane przez kamilos69
Opublikowano

Z tego co wywnioskowałem z tego szyfru to boi się że przelotka dołączona w pudle z kartą jest słabej jakości i ma obawy że się stopi z biegiem czasu :E Więc @DrAdi na dołączona przejściówka musi wytrzymać, oprócz tego że wizualnie słabo wygląda możesz jej używać, jak chcesz poprawić wygląd to do twojego zasilacza jest dostępny kabel 8+8 > 16pin ale nie w PL https://www.super-flower.com.tw/en/products/pcie-50-cable

Opublikowano
4 godziny temu, kamilos69 napisał(a):

Czyli szukasz normalnej obudowy z piwnicą a nie dwukomorowej.

Zdradź ten sekret i napisz co Gigabyte "dołaćzoną" za przejściówkę do tej karty.

Mam wrażenie, że nie do końca rozumiesz, co to znaczy obudowa dwukomorowa. Nie chodzi o piwnicę, tylko o komorę. Masz płytę główną tylko i wyłącznie, a w drugiej komorze masz zasilacz montowany pionowo, nie poziomo jak w piwnicy. 

@Send1N

Nie piszę szyfrem, po prostu pytam jaki kabel kupić do zasilacza, zamiast wymieniać cały. Tak, mam obawy, że przejściówka się stopi po czasie 🙂

Opublikowano

Ta przejściówka z pudełka może zostać bez obaw jeżeli wygląd ci nie przeszkadza, tylko upewnij się że masz do końca wtyczki dobrze dociśnięte zarówno od strony karty, samej przejściówki którą podłączasz do przewodów od zasilacza i od strony samych gniazd w zasilaczu (bo masz modularne okablowanie) ;)