Skocz do zawartości

Karta Creative Fxv2 w win 11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie. Zacznę od tego że całe komputerowe życie jadę na kartach creative, teraz miałem roczną przerwę a ostatnią i to na win 11  był gamer (na starej platformie) ze starszą wersją aplikacji i czegoś takiego jak teraz nie zauważyłem. Przechodząc do sedna uważam tę nową aplikację za nieudaną, potrafią się z nią cuda dziać czego w starszej wersji nie doświadczałem ale niech tam będzie. Chodzi mi głównie o parę ustawień zarówno w niej jak i systemie. Zauważyłem że jak ustawię głośniki 2.1 to system widzi je jako 5.1 i raczej tak nie powinno być, w aplikacji na załączonym obrazku (nie zwracać uwagi na ustawienie stereo) opcja niskie tony jest nieaktywna zaś na drugim obrazku zaznaczone opcje są aktywne i można je zaznaczać czy odznaczać. Jeżeli zaś ustawię na stereo to system widzi jako stereo a ustawienie niskich jest aktywne zaś drugi obrazek...brak możliwości ustawienia tych opcji....czy tak to ma wyglądać? Win 11 nie widzi już głośników 2.1? Chociaż jak pisałem na poprzedniej platformie jakoś nie zauważyłem aby były z tym jakieś problemy czy w aplikacji nie działały jakieś ustawienia. Co prawda stara platforma to było przejście z 7 na 10 i na 11 aktualizacjami po czym stawiana 10 na czysto i aktualizacja do 11 na której teraz siedzę ale nie wiem czy w tym problem czy już jak wcześniej przytoczyłem system nie widzi już 2.1 tylko albo Stereo- 5.1 - 7.1. Zauważyłem też że taki AIMP którego używam przy ustawieniu na stereo wywala błąd przy odtwarzaniu (nie odtwarza utworów) jak mu nie ustawię w opcjach głośników na 5.1 ot taka sytuacja. Do tych co mają win 11 25H2. czy wam też nie pokazuje głośników 2.1 w panelu sterowania/konfiguracja głośników. Może ktoś się podzieli doświadczeniem i przemyśleniami na ten temat. Pozdrawiam.

Zrzut ekranu 2025-12-22 102742.jpg

Edytowane przez Amp