Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie znajdzie się tu parę osób, które przez to niedawno przechodziły albo i przechodzą właśnie teraz.

1. Szukam wózka dla dziecka, co macie / co polecacie? Opcje 2w1 czy 3w1? Widzę, ze ceny są bardzo różne od 2 do 6-7k, pytanie czy faktycznie wózek za 6k jest tyle lepszy od 2k? Szczerze nawet trudno mi sobie wyobrazić jak bardzo się one mogą różnić :D

2. Łóżko. Znalazłem - tak się wydaje - fajne łóżko 7w1: https://centrumfotelikow.pl/waldin-7w1-z-materacem-wielofunkcyjne-lozeczko-dzieciece--natural można go użyć na początku jako małe (ta wersja okrągła) a resztę użyć jako podstawkę do przewijaka, później używać całego i/lub jako dostawka do łóżka. Ale czy faktycznie to warte 1900 zł to nie wiem. Może to tylko fajnie w teorii wygląda.

3. Fotelik do auta. Tu nawet jeszcze nie robiłem researchu na co zwracać uwagę, możecie coś podesłać swojego żebym miał punkt odniesienia.

4. Jakieś inne przydatne gadżety na starty? Coś na pewno używacie i możecie polecić jako pomocne.

• Like 1
Opublikowano

Tak, przechodziłem choć parę lat temu. I dziś wiem, że wydawanie tak dużych pieniędzy zwłaszcza na wózki czy meble to skrajna głupota i marnotrawstwo pieniędzy. Firmy produkujące te rzeczy doskonale wiedzą jak dymać rodziców zwłaszcza przy pierwszym dziecku bo wtedy chcesz wszystko NAJ i nie myślisz rozsądnie. Fotelik do samochodu to inna sprawa, wiadomo na bezpieczeństwie nie powinno się oszczędzać.

• Upvote 1
Opublikowano

@bleidd

Jeśli jeszcze nie gratulowałem, to GRATULUJĘ! 

Mogę polecić w sumie to co my z żoną po ciężkim researchu wybraliśmy:

1. Wózek 2w1  bo w foteliku dziecko nie powinno zbyt długo leżeć (niemowlak), a fotelik chcieliśmy  innej marki. Wybraliśmy Bugaboo Foxa 5 (Renew) bo zależało nam na właściwościach terenowych. Mam las obok i często tam spacerujemy. Nie chcieliśmy mieć jak nasi sąsiedzi, którzy nie mają zrobionej drogi i na całą jesień/zimę utknęli w domu bo wózek nie był w stanie nieutwardzonej drogi/łąki przejechać i musieli autem ruszać z domu :)  Do wózka dokupiliśmy adaptery na fotelik i jak jest potrzeba to wpinamy fotelik do stelaża. 

2. To głównie kwestia designu i gustu, ale my wybraliśmy zestaw łóżeczko i przewijak Myllra z Ikei. Bardzo nam przypasował i świetnie się z tego korzysta. 

3. Z fotelikiem to dobrze podjechać do jakiegoś centrum fotelików o wypróbować do auta. Nie wszystko tam może tak idealnie pasować. My wybraliśmy Cybexa Cloud-T bo znajomi go akurat sprzedawali, ale to fotelik na krótki okres. Powoli myślimy o przesiadce na większy i puszczeniu tego w rodzinie bo w maju się rodzi kuzynka :) 

4. Nam bardzo przydatny okazał się monitor oddechu babysense. Cały czas korzystamy ;) 

na pewno jakaś mata do zabawy - mogę polecić little dutch. Mają ogólnie super, wysokiej jakości zabawki.  

mamy też nianię elektroniczna (ale bez WiFi, tylko BT) ale korzystamy mało. 

• Thanks 1
  • Upvote 1