Problemy z 1% low fps mam np fps który trzyma się 162 fps powiedzmy bo na tyle blokuje rtss, lub sterownikiem amd freesync włączony ale przez ogromne spadki czy to fps ogólnego średniego czy 1% low nie da się grać.
Resetowałeś BIOS?
Ram sprawdź Memtestem86, a procesor za pomocą OCCT (każdy test na początek uruchom na 1 godz.).
Pokaż też zrzut ekranu z CrystalDiskInfo.
Jestem po prostu człowiekiem który jest skazany na stutter i nic z tym nie zrobisz z resztą jak widać po dotychczasowych rzeczach które wykonałeś - 0 efektu nie jesteś sam bo jest na tym forum kilku takich, jak ci się chce to podmień procesor na zwykłego ryzena bez 3d cache, czytałem już takie info jak gościu właśnie zrobił taką podmianę i jak "RENKOM ODJOM"
W sumie wszystkie są ok choć wczoraj skończyłem na pc The 7th guest vr - jestem zawiedziony. Mimo fajnego klimatu i nawet dobrej grafiki (brak czerni na oledzie = wszystko wyprane/jasne) to detekcja chwytania/odkładania przypomina mi "najlepsze czasy" windows mixed reality Zagadki ok ale bez szału, irytowała mnie pod koniec więc max 6/10 przez sentyment do wersji DOSowej.
Rekomendowane odpowiedzi