Problemy z 1% low fps mam np fps który trzyma się 162 fps powiedzmy bo na tyle blokuje rtss, lub sterownikiem amd freesync włączony ale przez ogromne spadki czy to fps ogólnego średniego czy 1% low nie da się grać.
akurat Gigabyte od zawsze słynął z cichych cewek, natomiast nie wiedzieć czemu wszyscy się spuszczają nad ASUSami, które o ile chłodzenie mają ok, to cewki tych kart grają koncert w prawie każdej karcie.
Tylko zgaduje , że benchmark w CP wczytuje się jako całość , a jak grasz już w grę , to jednak co jakiś czas cos musi zostać doładowane. Spróbuj może zjechać z detalami i zobacz czy dalej będzie stutter , możesz jeszcze spróbować ustawić na sztywno kl/s w riva tnt. Sprawdź jeszcze czy dyski nie są zbyt mocno zapełnione i nie pamiętam teraz czy w sterowniku AMD można wyczyścić shadery.
Ja sierpniu 2025 wziąłem kredyt 4500zł i kupiłem to co mam w stopce. Do tego OC 504 zł + przegląd techniczny samochodu - 100zł.
Inaczej nie miałbym szans na modernizację komputera. Już nie mówię o własnym życiu. Banki proszę Pana żyją z biednych
Gdyby problem był na poziomie kontroli jakości to CPU już po wyjęciu z pudełka byłby wadliwy.
Zanim gotowy CPU/GPU wleci do produkcji to się testuje i również doprowadza celowo do zniszczenia, a później prześwietla. Nawet można na żywo obserwować co się dzieje w strukturze podczas pracy i wykryć wady
Także być może coś przeoczono
Rekomendowane odpowiedzi