Skocz do zawartości

Problemy z 1% low fps mam np fps który trzyma się 162 fps powiedzmy bo na tyle blokuje rtss, lub sterownikiem amd freesync włączony ale przez ogromne spadki czy to fps ogólnego średniego czy 1% low nie da się grać.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Tutaj też taki pisaliśmy stutterowi :E Ale to dla beki :E 

Ogólnie i na AMD i na Intelu powinno wszystko działać, ale niektórzy miewają takie problemy na różnych konfigach i amd i intel.

Do tego dochodzą gierki gdzie są po prostu skopane niektóre optymalizacyjnie często na UE i tam nie przeskoczysz, czy intel czy AMD będą problemy. Mocniejszy procek może trochę zmniejszyć skoki czasami.

Czyli raczej pozostaje tylko podmiana na drugi egzemplarz taki typu proc, płyta i zobaczenie czy coś się zmieni? Jakby się dało czymś sprawdzić co powoduje to w 100% 

Opublikowano (edytowane)

@Macius

Nie mam pojęcia co ci tam się może gryźć, nie gram obecnie w te gierki co grasz, w WoTa to dawno temu grałem, w Vallhalla też wieki temu i całkiem nieźle działała.

Czasami stery potrafią cyrki odwalać, wszelkiego rodzaju gówno apki z softem rgb do mobo, do myszy, klawy, czasami jakieś urządzenia podpięte itd.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

Beka, beką, nie pamiętam, czy mi tak mówiliście, ale sam serio się zastanawiałem, żeby jakiś stabilizator czy ups sprawdzić, bo te stuttery tak randomowo potrafiły się pojawiać, że wieczorem nie było ani jednego, a na drugi dzień rano co chwilę. :boink:

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, lukadd napisał(a):

@Macius

Nie mam pojęcia co ci tam się może gryźć, nie gram obecnie w te gierki co grasz, w WoTa to dawno temu grałem, w Vallhalla też wieki temu i całkiem nieźle działała.

Czasami stery potrafią cyrki odwalać, wszelkiego rodzaju gówno apki z softem rgb do mobo, do myszy, klawy, czasami jakieś urządzenia podpięte itd.

chciałem przejść na war thunder ale przez te stuttery to się kurde nie da cieszyć grą 

Opublikowano
16 minut temu, Hard Reset napisał(a):

@Macius Najpierw zrób to co pisałem wcześniej . 

Tak patrzę na twój wynik w 3Damrku w pierwszym poście , 22162 pkt. ??? , To to ja więcej miałem na RX7900GRE , coś w ogóle masz skopane z kompem %-) 

Zrzut ekranu 2026-01-19 162453.png

zaraz ci zrobie świeży test tyle ze pamięci ręcznie expo na 5200 i pbo też ręcznie na wszystkich rdzeniach mam negativ all core -20 mv 

Opublikowano
1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Gry online, net, sieciówka, stery?

net światłowód  600mb orange podpięty do komputerka, gry online, singiel to samo, sterowniki najnowsze grafa, chipset płyty. bios najnowszy 4.03 v ale na niższych było to samo.

Opublikowano
39 minut temu, Macius napisał(a):

Były takie asy co twierdziły że mam prąd z dupy i to wina prądu w domu🤣

Różne dziwne zachowania kompa przerabiałem u brata i dokładnie to się okazało, u mnie komp śmigał bez żadnych problemów a u niego jaja...kupił na testy ups'a i jak ręką odjął  8:E 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysiak napisał(a):

Różne dziwne zachowania kompa przerabiałem u brata i dokładnie to się okazało, u mnie komp śmigał bez żadnych problemów a u niego jaja...kupił na testy ups'a i jak ręką odjął  8:E 

co że ups naprawił XD ?

Opublikowano
32 minuty temu, Hard Reset napisał(a):

@Macius Najpierw zrób to co pisałem wcześniej . 

Tak patrzę na twój wynik w 3Damrku w pierwszym poście , 22162 pkt. ??? , To to ja więcej miałem na RX7900GRE , coś w ogóle masz skopane z kompem %-) 

Zrzut ekranu 2026-01-19 162453.png

z ograniczeniem fps robiłeś czy bez ?

Opublikowano
7 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Jak z ograniczeniem ? Na maksa, bez żadnych freesync itp.

Na odblokowanym fps bez freesync i limitu fps 162

image.thumb.png.2482a06f49d0ac493785c9846bbe3c12.png

Z freesync bez limitu fps.

image.thumb.png.b542564dcb3759c7b28a60136bee2175.png

A tu z freesync + rtss 162 fps limit

image.thumb.png.f03b62871d9bcfcbae3a55a13304e42b.png

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Macius napisał(a):

Że jak tyle ;-; 

No on na tym samym cpu 14079pkt a u ciebie najlepszy wynik 13126pkt. A w dodatku u ciebie 3 testy i duża rozbieżność wyników cpu , coś tam jakby przeszkadzało ciągle cpu ;)  Zresztą gpu wyniki też masz jedne 25tys. a drugi 29tys., coś jest nie tak.

Ustawiłeś ten plan zasilania na wydajność w końcu ????????

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano
14 minut temu, Hard Reset napisał(a):

No on na tym samym cpu 14079pkt a u ciebie najlepszy wynik 13126pkt. A w dodatku u ciebie 3 testy i duża rozbieżność wyników cpu , coś tam jakby przeszkadzało ciągle cpu ;)  Zresztą gpu wyniki też masz jedne 25tys. a drugi 29tys., coś jest nie tak.

Ustawiłeś ten plan zasilania na wydajność w końcu ????????

każde opisałem ten co ma najmniej to jest z freesync i limitem rtss 162fps ten środkowy jest z freesync a pierwszy od góry jest bez niczego

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Macius napisał(a):

każde opisałem ten co ma najmniej to jest z freesync i limitem rtss 162fps ten środkowy jest z freesync a pierwszy od góry jest bez niczego

Aaa dobra , nie zauważyłem tych opisów ;) Ale i tak wynik gorszy od @Krzysiak

A jak nie masz żadnych ograniczeń w WT to też szarpie fps ?

2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

U mnie oczywiście z włączonym freesync, bo tego nie wyłączam nigdy.

Wydaję mi się że nie powinno się tak testować w benchmarkach, ale jak nie ogranicza fps to wynik powinien być ok. Ja bez freesynca mam trochę więcej pkt. niż w twoim teście . 

Edytowane przez Hard Reset
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Hard Reset napisał(a):

Aaa dobra , nie zauważyłem tych opisów ;) Ale i tak wynik gorszy od @Krzysiak

A jak nie masz żadnych ograniczeń w WT to też szarpie fps ?

nie sprawdzałem bez limitu , teraz sprawdzałem na 6000 mhz + hwinfo patrzyłem to nie wyskakiwało niż żeby jakieś błędy wykrył jedynie co to 1% kurde niska bo np 60-70 fps miejscami albo 80-90 1% fps przy 140-162 fps to jednak spora przepaść dająca się w czucie mimo że wykres w miarę chyba płaski ? zaraz dam linka nie patrzeć na grę jestem pomidorem :hihot:

Tu filmik mniej więcej 1% stoi poniżej 90-100 fps zazwyczaj a czasem nawet bliżej 60-70 fps 1% low 

Edytowane przez Macius