Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, korci mnie aby ATX zmienić na mATX aby był bardziej przenośny, z uwagi iż ma to działać na zasadzie, pakuje do torby i jadę. 

Myślicie, że takie Budy pokroju A3, czy inne takie jamniki małe dadzą radę? Tyczy się to grania w ciężarówce na pauzie. działać to będzie z przetwornicy, aby ograniczyć pobór prądu jak i właśnie temperatur szykuje się granie w 1440p i 60hz, chyba, że pobawię się z vrr i 90hz jeśli nie wpłynie to na pobór prądu i temperatur zbytnio. Nie będzie problemem taka mała obudowa do tego typu grania? Na 100% będzie kupiona z czystym sinusem przetwornica, ale też się zastanawiam czy nie sprawi ona problemu, miałem już laptopy i konsole w sumie w ciężarówce i nie było nigdy żadnego "boom" 😆 tylko tutaj już wchodzimy na wyższy level 😀

Nie chcę laptopa :D jakby ktoś miał ochotę zapytać 😆

Opublikowano (edytowane)

Kup DeepCoola CH160 albo wersję z plusem - ma rączkę. Dużo zależy co tam chcesz zapakować do środka.

Wg 5080 w małej budzie to głupi pomysł - choć sam osobiście chwilę temu miałem 5070ti i nie bylo tragedii

Edytowane przez Yedi
Opublikowano

No też spoko, właśnie widzę też jonsbo z20 z rączką. Początkowo chciałem sprzedać 5080, ale moja sztuka w ogóle nie piszczy i jakoś chyba nie mam serca jej sprzedać. Natomiast zastanawia mnie czy jednak nie wrzucę jakiejś używki 7800xt albo 9060xt, bo 5080 trochę kosztuje, a gdyby odwiedzili mnie mili Czarni panowie pod moją nieobecność to szkoda sprzętu. Laptopy to w ogóle jakieś porażki. Kosztują tyle co kilo złota a wydajność leży... 

Opublikowano (edytowane)

Z20 jest fajna, gruba blacha, jest solidna, jak wywalisz te magnetyczne filtry to ma bardzo dobrą wentylację (duże dziury na powietrze). Ogólnie ciężko ten layout dużo bardziej zmniejszyć niż jest to zrobione w Z20, bez wprowadzania dodatkowych kompromisów, takich jak wymóg zasilacza sfx, gpu riserów, ograniczenia wysokości coolera cpu.

Z20 ma opcję z perforowanym panelem bocznym co dodatkowo pomaga.

Z tego co czytałem, ludzie odnotowują dużą poprawę w temperaturach, montując inne nóżki, wyższe niż fabryczne, bo gpu zaciąga powietrze od spodu.

Edytowane przez aerial