Nexy666 3 Opublikowano Niedziela o 17:26 Opublikowano Niedziela o 17:26 (edytowane) Hej, szukam routera do 300-400zł na kartę sim. Obecnie posiadam ZTE MF286D, który działa w 4G (choć wifi ma niby 5g), prędkości po kablu oscylują zazwyczaj 15-25mb/s w dzień - w nocy czaaasem osiągają 100-200mb/s (tu i tu ma pełny zasięg kresek). Na tej karcie w telefonie mam 400-500mb/s luźno (pełny zasięg 5g). Do tego chciałbym mniejszy/stabilniejszy jitter w gierkach. Rozważam opcje również te z aliexpress, może akurat jest coś ciekawego dostępne. Edytowane Niedziela o 17:27 przez Nexy666
Marek7536 5 Opublikowano Niedziela o 20:46 Opublikowano Niedziela o 20:46 Jaki operator?, jaka miejscowość?
Nexy666 3 Opublikowano wczoraj o 00:58 Autor Opublikowano wczoraj o 00:58 4 godziny temu, Marek7536 napisał(a): Jaki operator?, jaka miejscowość? Karta z Play, 83-034 Trąbki Wielkie niedaleko Gdańska. Z tego co się orientuje najbliżej antenę mam od T-Mobile, miałem również z niego internet i ta sama sytuacja choć Play posiada stabilniejszy jitter w grach.
Nexy666 3 Opublikowano wczoraj o 11:46 Autor Opublikowano wczoraj o 11:46 Zamówiłem ZTE MC888B, trafiłem myślę że w dobrej cenie z gwarancją 2 lata. Jak nie będę zadowolony z wyników to go zwrócę i przeboleje na obecnym routerze dopóki mi światłowodu nie puszczą.
Krueger 1 Opublikowano wczoraj o 18:13 Opublikowano wczoraj o 18:13 W dniu 18.01.2026 o 18:26, Nexy666 napisał(a): choć wifi ma niby 5g Wi-Fi to 5Ghz, a nie 5G żadne. 5G to nie to samo co Wi-Fi 5Ghz. Co to za telefon, że w 5G raptem 500Mb/s? Ja pojadę 10 km od siebie w stronę Lublina, łapie 5G w telefonie Motorola neo 5G i w dzień w godzinach 14-16 potrafi zawstydzić światłowód pokazując 1800Mb Natomiast koło domu pokazuje 5G, ale to 5G jest na BTS LTE więc udaje i raptem 250Mb z dobrym wiatrem. Router, któ©u kupiłeś testuj podłączając go kablem do PC-ta. Po Wi-Fi to trzeba mieć dobry router, żeby zaszaleć.
Marek7536 5 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 19 godzin temu, Nexy666 napisał(a): Karta z Play, 83-034 Trąbki Wielkie niedaleko Gdańska. Z tego co się orientuje najbliżej antenę mam od T-Mobile, miałem również z niego internet i ta sama sytuacja choć Play posiada stabilniejszy jitter w grach. W tej miejscowości jest pozwolenie na pasmo N78,ogolnie jak daleko masz to tego nadajnika?
Nexy666 3 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 7 godzin temu, Marek7536 napisał(a): W tej miejscowości jest pozwolenie na pasmo N78,ogolnie jak daleko masz to tego nadajnika? Do tego nadajnika mam 650-700m w linii prostej. Kolejne 4 mam w zasięgu 2-3km, w tym trzy typowo Play. 9 godzin temu, Krueger napisał(a): Wi-Fi to 5Ghz, a nie 5G żadne. 5G to nie to samo co Wi-Fi 5Ghz. Co to za telefon, że w 5G raptem 500Mb/s? Ja pojadę 10 km od siebie w stronę Lublina, łapie 5G w telefonie Motorola neo 5G i w dzień w godzinach 14-16 potrafi zawstydzić światłowód pokazując 1800Mb Natomiast koło domu pokazuje 5G, ale to 5G jest na BTS LTE więc udaje i raptem 250Mb z dobrym wiatrem. Router, któ©u kupiłeś testuj podłączając go kablem do PC-ta. Po Wi-Fi to trzeba mieć dobry router, żeby zaszaleć. Telefon Oppo Find x5 Pro, ale te same wyniki na S25 Ultra i na Motorolo Edge 50 Neo właśnie. Myślę, że to kwestia też tego jak bardzo nadajnik jest obciążony. Dzisiaj o 3 w nocy na tym MF286D miałem 270Mb/s download na speedteście, ping ten sam co w dzień i jitter w cs'ie też. Testuje tylko i wyłącznie po kablu bo to internet tylko i wyłącznie dla mnie do gierek, max. 1 telefon do niego podłączony gdzie na czas użytkowania kompa mam tylko kompa podłączonego. Internet domowy mam zupełnie inny.
Nexy666 3 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) No jest dobrze, na poprzednim routerze miałem o tej godzinie zazwyczaj 20-40 Mb/s download i z 5-10 Mb/s upload. Na razie testuje różne ustawienia routera, choć za bardzo nie ma czym się tu pobawić. Na network mode 5g/4g co prawda pobieranie jest wyższe, ale za to stabilność gorsza. Jak na razie będę używał 5G NSA, na tą chwilę w godzinach największego obciążenia mam okolice tych wyników co na ss choć wyniki nie są powtarzalne i się to wacha. Najwięcej miałem prawie 600Mb/s downloadu i z 60Mb/s upload. Jest baaaardzo dobrze. Edytowane 2 godziny temu przez Nexy666
Krueger 1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Daj wyniki z tego speed test, wybierając serwer w Radomiu https://ipcost.com/pl/speed-test
Rekomendowane odpowiedzi