Dudzio 9 Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Czołem, jaki laptop możecie polecić do ok 3000 zł? Używany będzie co do zasady do przeglądania Internetu, ale chciałbym, by miał: -min 16 GB RAM -aluminiową obudowę -ładowanie przez usb-c -przynajmniej solidną baterię. -ekran nie mniejszy niż 15 cali, nie większy niż 16. Idzie coś dostać przy takich wymaganiach? Procesor może być starszej generacji, nie będą na nim używane wymagające programy. Windows nie jest obowiązkowy, bo zdaje się mogę przeinstalować go ze starego laptopa? Edytowane 27 Stycznia przez Dudzio
Merqus4 53 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Hej, za 2700 widzę, że jest NL57AU-15PL35, i7-1355U, 16gb ram, dysk 1tb, powinien spełnić wszystkie te założenia, ale nie wiem z jakiego materiału jest obudowa i tak możesz użyć starego klucza windosa do aktywacji.
Dudzio 9 Opublikowano 30 Stycznia Autor Opublikowano 30 Stycznia Dream Machines? Co to za firma, robią jakieś składaki?
Dirian 829 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia (edytowane) Tak, z reguły bazujace na kadłubkach Clevo. Od siebie mogę polecić ProBooka: https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-laptop-pb-465-g11-16-r5-16-512gb-w11.bhtml Kupiłem dwa takie lapki dla rodzinki i każdy zadowolony. Obudowa jest częściowo aluminiowa. Dużym plusem jest niezły jak na ten budżet ekran w wygodnych proporcjach 16:10. Recka wersji z Ryzenem 7: https://laptopmedia.com/review/hp-probook-465-g11-review-cool-and-quiet/ Edytowane 30 Stycznia przez Dirian
Krystian03 22 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Godzinę temu, Dudzio napisał(a): Dream Machines? Co to za firma, robią jakieś składaki? Kiedyś kupiłem od nich laptopa tylko że do gier i nie miałem problemów z użytkowaniem. Dodatkowo bez utraty gwarancji można sobie kiedyś dołożyć własny dysk czy RAM.
Merqus4 53 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego W dniu 30.01.2026 o 09:08, Dudzio napisał(a): Dream Machines? Co to za firma, robią jakieś składaki? Polska marka laptopów, obecnie posiadam już drugiego laptopa od nich (poprzeni z 3060 oddałem kobicie) a sam mam rt5070ti i polecam serdecznie. Tak jak powyżej wspomniane można na spokojnie sobie go rozebrać. Od siebie mogę dodać, że dobry kontakt z ich supportem, rozwaliłem raz ekran w tym 3060 i jeden telefon i mail i po tyg już miałem ekran u siebie.
x-kom 296 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @Dudzio spójrz na HP ProBook 450 G10 spełnia wszystkie wymagania. Ma aluminiową obudowę, przekątną 15,6", szesnastkę ramu oraz port USB-C z PD. Procek energooszczędny także też bateria nie powinna szybko spadać, choć wiadomo, zależy od tego co robisz na laptopie i od jasności ekranu.
Rekomendowane odpowiedzi