Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 10.02.2026 o 20:44, wallec napisał(a):

FPS na epickich chyba taki ma być a ścinki wynikają z punktów zaznaczonych strzałkami

Nie wiem jak z tym jednym kanałem, ale na moich niepodkręconych DDR4 3200 MT/s (x2 kanały) jakoś w grach przycinek nie mam (czytaj: przycinki nie wynikają z tego, że nie podkręcił pamięci RAM)

Edytowane przez Kyle
Opublikowano

Może nie "CL48" ale "CL40" które swoją drogą samo w sobie bez zacieśniania reszty timingów niczego nie zmienia :E 

Różnice są ale nie jest to jakaś przepaść przy cpu X3D, o przycinkach z powodu 4800 też nic nie wspomniał.

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 11.02.2026 o 09:13, cyborg napisał(a):

Na dx11 mam 10fps xD

Na dx12 wydajność ścinki po 2sekundy mam po czasie, najpierw gra chodzi płynnie jakiś czas 

I naprawdę wcześniej miałem kompa z jednym ramem i nic nie było, różnica jest marginalna między single a dual, są testy na YouTube każdy sobie może zobaczyć 

No cóż,może być że narzut a między single a duall skrajnie może być do 100 procent FPS 

Skoro na dx12 to w czym problem? Chyba że masz jakieś inne gierki dx11 bez możliwości przełączenia na dx12

Opublikowano
W dniu 11.02.2026 o 15:25, eNeSik napisał(a):

Jakby co - kolega juz Wam nie dostarczy informacji i nie wezmie udzialu w dyskusji aby rozwiazac swoj problem
Musial pilnie wyjechac na 7 dni xD 

zdaje ci sie bo rośniesz :(

W dniu 15.02.2026 o 15:11, janek25 napisał(a):

No cóż,może być że narzut a między single a duall skrajnie może być do 100 procent FPS 

Skoro na dx12 to w czym problem? Chyba że masz jakieś inne gierki dx11 bez możliwości przełączenia na dx12

tylko w fortnite mam ten problem i jest on znany

w kazdej grze elegancko w 2k