ArekChudy 0 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Dzień dobry. Chcę kupić laptop do przeglądania internetu, obsługi programów typu microsoft 365, oglądania filmów itd. Ogólnie będzie na nim robione wszystko oprócz grania w gry. Temat laptopów jest dla mnie zupełnie obcy na dzień dzisiejszy. Ostatni laptop jakiego miałem to był Asus k52jt z bodajże 2010 roku. Przeglądając sklepy internetowe zauważyłem, że producenci nie montują teraz napędów optycznych w laptopach. Są może jakieś perełki, w których takowy napęd jednak się znajdzie? Dobrze, żeby w laptopie był dodatkowy slot na ram i dysk ssd, w razie potrzeby rozszerzenia. Ważne, żeby laptop był mało awaryjny i nie grzał się mocno. Wymagania: 16gb ram, dobry układ graficzny, może być zintegrowany, albo dedykowany z wydajnym procesorem i od razu, żeby miał system, windows 10 z możliwością upgrade'u do 11, albo win 11 od razu. Budżet: 2500zł max i raczej ciężko będzie o dołożenie. Proszę polećcie najsensowniejszy laptop na dzień dzisiejszy do 2500zł, z góry dziękuję i pozdrawiam!
Send1N 5 480 Opublikowano 37 minut temu Opublikowano 37 minut temu (edytowane) Fujitsu FMV Note A WA3-K3 a tak serio to nie dostaniesz nic współczesnego z napędem, producenci już dawno zrezygnowali z pakowania napędów bo zwiększał tylko niepotrzebnie wagę i zabierał miejsce które można wykorzystać w inny sposób Zerknij sobie na https://delkom.pl/p/laptop-hp-pavilion-16-ag0054nw-a01g3ea-r5-8540u-16-fhd-16gb-512ssd-w11-177067 w obecnych czasach jak ktoś potrzebuje napędu to kupuje się zewnętrzny na usb: https://allegro.pl/listing?string=napęd dvd usb&price_from=20&price_to=45&stan=nowe Edytowane 28 minut temu przez Send1N
ArekChudy 0 Opublikowano 15 minut temu Autor Opublikowano 15 minut temu @Send1N Tak szczerze to nie jest laptop konkretnie dla mnie, tylko dla mojego taty i mu nie podoba się to, że te nowe laptopy są aż tak cienkie. Ten co wysłałeś specyfikacje ma fajną, z tym że tata twierdzi, że ten laptop jest za cienki. A jakieś alternatywy i z trochę lepszą dostępnością? No i ciutkę grubsze?
Rekomendowane odpowiedzi