Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To jest bardzo dobra gra, choć walka różni się nieco od tej z produkcji From Software.

Nie ma rolowania- uniki mają charakter "uślizgów".

Co przy graniu wyłącznie na uniki wymusza permanentne pilnowanie swojej pozycji względem bossów w trakcie walki.

Generalnie, z tego co wiem, ten tytuł i tak się sporo zmienił od premiery.

Na premierę "startowe" uniki były mocno upośledzone i trzeba było je dopiero rozwijać drzewkiem umiejętności.

Sporo ludzi na to narzekało, więc po kilku miesiącach deweloperzy wzmocnili unikanie.

Ale i tak warto blokować niektóre ciosy, bo bez tego co ciężsi bossowie mogą sprawić sporo trudności.

Edit: I potwierdzam że przedmioty miotane bywają bardzo przydatne. :D

Edytowane przez Paw79
  • Like 1
Opublikowano

Wczoraj miałem okazję więcej pograć(1.5h :/ ), Tamburmajora pokonałem za 2 razem, ale wiem że to tutorialowy boss. Teraz chyba jestem przed Szalonym Osłem ale wczoraj obowiązki wezwały i nawet nie wszedłem aby zobaczyć z czym się go je :E Ale tak walka różni się, ale nie jakoś specjalnie, fajnie że jest więcej możliwości podczas walki, uniki-rolle jakoś nie odstają za bardzo od Soulsów, parrowanie hmmm poćwiczyłem trochę na tych manekinach i nawet zaczęły wychodzić, jest to jednak dość pomocne i zacznę stosować częściej. Po ER muszę przyzwyczaić się do zamkniętego świata, ale co jest bardzo fajne, czuję Soulsy i to jest najważniejsze :D i rodzi się to pytanie czy iść dalej z ergo czy się cofać do gejzera i ta nuta niepewności i adrenalinki jest piękna. 

Opublikowano

to nim tam zaglądnę to trochę minie :) ale wsumie spoko, będzie można sobie te parowanie poćwiczyć, bo jak wspominałem to w soulsach z tego nie korzystałem, a tutaj to się przydaje... bo te parowanie mi dupsko uratowało przy tych marionetkach z mieczem :D 

Opublikowano

Bez przesady, to jeden z najłatwiejszych soulslike’ów, dobry dla kogoś, kto nie miał wcześniej styczności z tym gatunkiem. Dwóch bossów sprawiło mi problemy, głównie ostatni, gdzie parowanie naprawdę się przydaje, oraz trochę ten, do którego wchodzi się po drabinie.

• Like 1
Opublikowano

Ja taki casul który korzysta gdzie można z pomocy npców czy duchów w soulsach, ułatwia sobie granie i nigdy nie farmiłem jak głupi, jedynie jak potrzebuję to zdarzy się wbić z 2-3lvle, ale większości dobijam dusze, bo nie chcę iść na bossa by je stracić, to ubiję kilka mobów by zrobić lvl up. To jest moja taktyka i idzie jak idzie, nawet w Lies of P, który lubi taktykę na kontrach, powiem że nawet mi wychodziło sparować bossa, choć wolałem robić uniki, bo nie byłem w tym najlepszy. Dla mnie to szkoda czasu farmić tyle godzin, zapewne w takich grach jestem lekko ponad lvl ale nigdy przesadnie nie byłem. W nowe lokacje, bossy to wolałem iść na czysto bez dusz, dlatego dobijałem lvl up(gdy było ok 40-50% do lvl inaczej nie zawracałem sobie głowy) i wtedy szedłem dalej. 
Nie grałem w dodatek, nie wiem jak tam jest i jaka trudność.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, DITMD napisał(a):

Bez przesady, to jeden z najłatwiejszych soulslike’ów, dobry dla kogoś, kto nie miał wcześniej styczności z tym gatunkiem. Dwóch bossów sprawiło mi problemy, głównie ostatni, gdzie parowanie naprawdę się przydaje, oraz trochę ten, do którego wchodzi się po drabinie.

19 minut temu, Jaycob napisał(a):

Olej Odina, on wiecznie uprawia grind na tych samych mobach godzinami, żeby być nadlevelowanym, a potem pisze, że łatwo. :E 

Spokojnie ja na niego biorę dużą, a nawet bardzo dużą poprawkę :)

24 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ja taki casul który korzysta gdzie można z pomocy npców czy duchów w soulsach, ułatwia sobie granie i nigdy nie farmiłem jak głupi, jedynie jak potrzebuję to zdarzy się wbić z 2-3lvle, ale większości dobijam dusze, bo nie chcę iść na bossa by je stracić, to ubiję kilka mobów by zrobić lvl up. To jest moja taktyka i idzie jak idzie, nawet w Lies of P, który lubi taktykę na kontrach, powiem że nawet mi wychodziło sparować bossa, choć wolałem robić uniki, bo nie byłem w tym najlepszy. Dla mnie to szkoda czasu farmić tyle godzin, zapewne w takich grach jestem lekko ponad lvl ale nigdy przesadnie nie byłem. W nowe lokacje, bossy to wolałem iść na czysto bez dusz, dlatego dobijałem lvl up(gdy było ok 40-50% do lvl inaczej nie zawracałem sobie głowy) i wtedy szedłem dalej. 

To ja podobnie jak mi mało dusz brakowało, to też farmiłem, ale tylko tyle ile było potrzebne. Najgorzej jak już wbiłem na bossa z duszami... to skupiałem się aby je zebrać na początku i temu zamiast skupić się na walce, to skupiałem się na zebraniu dusz... i to się zawsze źle kończyło, jak już powiedziałem sobie olać dusze, to już po walce do zebrania było całe 0 :) ale do tego już przywykłem, ale pierwsze takie tracenie doprowadzało do szewskiej pasji :P

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja w tego typu gry gram w grudniu jak wszystko już przejdę.

Ostatnio w Wuchangu 20h wbijałem lvl bo nie dawałem rady z bossem:red:

53 minuty temu, DITMD napisał(a):

Trudność tego po drabinie polegała tylko na tym że było 5 mobów do wbijania lvl:E

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano (edytowane)

Ja też nie bawię się w farmienie, uczę się movesetu bossa, potem uniki, parowanie i tyle. Grind przed bossem to już easy mode. W większości przypadków, jak już to ogarniesz i wyjdzie ci w walce, bossowie są karceni i nie mają nic do powiedzenia.

Edytowane przez DITMD
  • Like 1
Opublikowano

Otoż to, i ile czasem by trzeba było grindować... już pomijając fakt, że jak już się bossa nauczysz to czy masz 1lvl, czy 20 leveli ponad "normę" to już go się klepie :) w takich grach grindowanie jest bez sensu, ponieważ jak się bossa nie ogarnia to tutaj wwuj wyższy lvl może :kupa: dać. 

• Upvote 1