Send1N 5 961 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca 3 dni temu pisałem czy zrobił test stabilności modułów po złożeniu zestawu i chyba post został zignorowany to jest podstawa podstaw.
cyborg Opublikowano 3 Marca Autor Opublikowano 3 Marca 5 godzin temu, eNeSik napisał(a): @cyborg - dobieraj slowa z rozwagą. Mięsem to nie tutaj że o co chodzi?
eNeSik Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca W dniu 25.02.2026 o 18:30, cyborg napisał(a): w zdarzeniach administracyjnych w **** jest ich ale ktore jest te? niewiem @cyborg o to chodzi. Ocenzurowane jest sam wiesz co
cyborg Opublikowano 4 Marca Autor Opublikowano 4 Marca 19 godzin temu, Send1N napisał(a): 3 dni temu pisałem czy zrobił test stabilności modułów po złożeniu zestawu i chyba post został zignorowany to jest podstawa podstaw. chciałem zrobić memtest64 chyba ale nie potrafiłem tego zrobić xd teraz zrobiłem occt i testmem5 i jest ok
Send1N Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca (edytowane) No testy samej pamięci (tm5) i komunikacji między cpu/ram/imc (occt) widzę że zaliczyłeś prawidłowo więc można przyjąć że sprzętowo jest stabilnie Edytowane 4 Marca przez Send1N
cyborg Opublikowano 8 Marca Autor Opublikowano 8 Marca @Send1N @eNeSik @Pan Mateoo wszystkiego nejlepszego z okazji dnia kobiet
cyborg Opublikowano 9 Marca Autor Opublikowano 9 Marca (edytowane) znowu Edytowane 10 Marca przez cyborg
Send1N Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca Wyłącz testowo akcelerację sprzętową w przeglądarce z której korzystasz, było o tym wspomniane na poprzedniej stronie
cyborg Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca (edytowane) ale w grze mi sie tez sypie, od razu odpailem po wlaczeniu path of exile i to samo wczoraj i dzisiaj wyłaczyłem to co mowisz ale tez załadowałem ustawienia domyslne w biosie, zobaczymy czy bedzie dalej jesli tak to chyba plyta do wymiany moze jakies styki we wnęce ramu nie stykają dobrze Edytowane 12 Marca przez cyborg
LeBomB Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca a co pojawiło się w podglądzie zdarzeń przed tym błędem? Sprawdź, wrzuć screen
Pan Mateoo Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca wujek guugle podpowiada ze taki blad to albo cos realteka albo nagroda za aktualizowanie windowsa. Uzywasz displaylinka?
cyborg Opublikowano 16 Marca Autor Opublikowano 16 Marca 1 godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a): Uzywasz displaylinka? tak 5 godzin temu, LeBomB napisał(a): a co pojawiło się w podglądzie zdarzeń przed tym błędem? Sprawdź, wrzuć screen nic nadzwyczajnego to samo co wczesniej realtek mam bez bledow, intel ma jakies dwa
Pan Mateoo Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca widok niestandard zdarzenia niestand i tam sprawdzasz bledy. displaylink jest jednym z core elementow ktore moze powodowac ten czarny ekran. zaaktualizuj dysplailink albo ustaw tryb zgodnosci czy cos - testuj ustawienie tego programu - ppm na .exe tego i ustawiaj zgodnosc moze to sie naprwai. drugim problemakerem moze byc realtek - mozesz go odinstalowac i uzywac defaultowych sterownikow i obserwowac czy problem znikl czy nie. najprawdop. prowodyrem jest displaylink
cyborg Opublikowano 17 Marca Autor Opublikowano 17 Marca ja myslalem ze ci chodzi o displayport niemam display linka
LeBomB Opublikowano 17 Marca Opublikowano 17 Marca Przeinstaluj intelowskie sterowniki, ale w całości. DDU chyba usuwa też sterowniki intela. Zainstaluj ponownie nowsze niż te co masz jeżeli są dostępne lub ściągnij jakąś poprzednią wersję. Ewidentnie coś jest nie tak ze sterownikiem grafiki. Jak dalej będzie to samo, to wtedy trzeba szukać głębiej.
cyborg Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia jak na razie nie było już tego błędu, a mineło sporo czasu, może aktualizacja windowsa pomogła, czytalem ze niektorzy tak maja tez
cyborg Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja Usunąłem sterowniku w trybie awaryjnym przez ddu i problem w tym że komputer uruchamia się ponownie, jest napis ponowne uruchomienie i kółko się kręci i tak się kręci i się nie uruchamia... Co tu zrobić
LeBomB Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Teoretycznie system powinien wrzucić standardowe sterowniki jakie posiada i się uruchomić. Jeżeli wywaliłeś też te wbudowane w system, to musisz je odzyskać naprawiając system. Czyli użyć narzędzia do naprawy systemu. Podczas uruchamiania naciśnij F11 albo trzymaj Shift, wyświetli się menu w którym możesz wybrać automatyczną naprawę systemu Ewentualnie możesz spróbować wejść ponownie przez tryb awaryjny, albo spróbować uruchomić na zintegrowanej grafice jak masz i wtedy zainstalować sterowniki. Ogólnie tam posypało Ci tyle błędów, że obecnie moim zdaniem najprościej byłoby podłączyć dysk ze świeżym systemem i jak będzie sypało błędami to podmieniać podzespoły, bo teraz ewidentnie widać że coś jest nie tak i może to być problem sprzętowy. Obawiam się, że tak na odległość to ciężko będzie pomóc, bo problem może być głębszy i wymagać dostępu do innego procesora pod tę płytę lub nawet samej płyty na podmianę. No ale jak podkreśliłem, to moje zdanie, bo bez dokładniejszych oględzin całości ciężko akurat w tym wypadku stwierdzić po samych screenach i opisie co może być przyczyną.
cyborg Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja (edytowane) poprostu przytrzymalem przycisk power przez 5 sekund i sie wylaczyl, działa, gra, nic sie nie zepsuło te bledy zaczely sie od tego gdy zaaktualizowałem sterownik grafiki i zaznaczyłem 'wykonaj czysta instalacje' , dzis je usunalem przez ddu i zainstalowalem nowe ale widze w podgladzie zdarzen ze nadal sa, jak bede mial mozliwosc to kupie nowy dysk na system i zajme sie tym tak jak mowisz, lub moze pomysle o wyslaniu komputera to jakiegos dobrego specjalisty Edytowane 27 Maja przez cyborg
LeBomB Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja @cyborg obstawiałbym to ostatnie, bo jak nie masz podzespołów na podmianę to może być ciężko dobrze zdiagnozować przyczynę.
Pan Ciastovy Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja @cyborg Ale masz ciekawe błędy od dysku C:/ weź no zarzuć zrzutem ekranu z programu crystal disk info. A i przydałoby się cyknąć fotkę komputera w środku, nie raz rozwiązuje to 60% problemów, niektórzy nawet mają burze mózgu czemu to nie działa.
cyborg Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja (edytowane) nic tu ciekawego nie widac, a zdjecia kompa niema sensu robic, wszystko jest na swoim miejscu Także tak narazie będzie pozdro dam znać jak cos zrobię z tym Edytowane 29 Maja przez cyborg
Rekomendowane odpowiedzi