Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Potrzebuję porady przy wyborze laptopa dla córki. Pierwszy sprzęt, 9lat. 15.6" albo coś większego, grafika dedykowana, napęd cd zbędny. Jakby było jeszcze coś w kolorze srebrnym bądź białym to byłaby przeszczesliwa, czarny też akceptowalny jak podzespoły będą znacznie lepsze. 

Edytowane przez Meekt
  • Meekt zmienił(a) tytuł na Laptop dla dziecka do 3tys
  • 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 15.04.2026 o 11:02, x-kom napisał(a):

@Meekt jeśli aktualne to polecam Lenovo z RTX 4050. Solidna dedykowana grafika (105 W/6 GB VRAM) + szesnastka ramu ddr5 choć proc mógłby być lepszy bo ma 4 rdzenie, no ale coś za coś, za 3199 zł i tak naprawdę spoko opcja moim zdaniem. Z lepszym prockiem ASUS, ale 3599 zł.

Witam

Podepnę się pod temat bo mam takie samo zapytanie. Chciałbym coś w przedziale 2500-3500zł, ważne aby laptop był wykonany solidnie (poziom np asus tuf ale nie aż tak mocno świecący), ram 16gb w jednym slocie a drugi wolny, gpu 4050 wystarczy. Victusy przekreślam, są słabo wykonane. Nie załapałem się na Aleinware z promocji za 3400zł niestety... Myślę nad tufem a16 dalej, alternatywnie coś nie gamingowego ale lekki, cienki i w miarę solidnie wykonany. Czy planujecie jakieś promocje na dniach? 

Opublikowano

Jest też laptop RG3050-15PL70 w podobnej cenie z lepszym procesorem ale kosztem grafiki (3050 zamiast 4050). A jak musi być w kolorze srebrnym to jeszcze jest GX5MRXG-15PL20 z procesorem Ultra 5 z DDR5 ale bez dedykowanej grafiki. Kiedyś od nich kupiłem laptopa tylko że z 5050 i z mocniejszym procesorem i są nawet solidne i nie miałem problemów.