Skocz do zawartości

Jaki adapter (i DAC?) BT do Edifier R1700BT(s)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W czym problem

Posiadam po parze głośników Edifier R1700BTEdifier R1700BTs. Niby mają wbudowany BT ale są problematyczne. Wspólny problem to ograniczona pamięć podłączonych urządzeń. AI niby podpowiada, że moduł BT w głośnikach zapamięta do 8 profili, ale przy podłączaniu już chyba 3 czy 4 urządzenia jest problem i muszę przywracać fabrykę. Jednym z modeli nie mogę sterować głośnością z poziomu tabletu, mogę w zasadzie włączyć/wyciszyć i zostaje ręczna regulacja na głośniku. W drugim modelu sterowanie z tabelu już działa, ale problem jest w połączeniu z moim TV Samsunga - nie pamiętam już jak dokładnie to leciało, ale generalnie po podłączeniu przez BT i ustawieniu pożądanej głośności, ta zaczyna się sama jakby resetować czy zmieniać w trakcie korzystania z TV. Odpada podłączenie przez jacka bo TV nie ma tak archaicznych złączy słuchawkowych :E.

Moje pytanie

Czy są jakieś sprawdzone modele adapterów BT (potrzebuję tam w ogóle DACa?) które podłączę do moich głośników dostępnym kablem (w linkach na początku jest specyfikacja i co mają w zestawie) i będę bez problemów łączył się z nimi po BT i je obsługiwał? Googlując trafiłem na coś takiego jak FIIO BR13, ale ja się nie znam :D

Dzięki z góry za pomoc :)

Edytowane przez Raiven