Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dwa łącza internetowe oraz dwa osobne routery do nich. Jeden router jest podłączony do komputera kablem ethernet, drugi router jest podłączony pod tv(dekoder). Te routery to:

Funbox 2.0(pod dekoder)

D-link dir 825 (pod pc)

chciałbym wykorzystać tego funboxa(orange) do internetu awaryjnego w moim pc jednak nie wiem jak to połączyć w przypadku kiedy mój komputer nie obsługuje wi-fi. Zależy mi jedynie na tym aby przełączanie się między tymi łączami było płynne, chodzi o pozbycie się niechcianych kicków z gier kiedy jedno łącze odmówi posłuszeństwa(wiem że muszę też użyć do tego  osobnego programu np. exitlag)

Czy kupno takiego adaptera jak np. TP-Link UE306  ma sens? Wtedy podłączyłbym ten drugi router przez adapter kablem usb do PC

Opublikowano

Inne łącze to inne IP. Zatem dostajesz kicka i tyle.

Nie gwarantuję, że zawsze, ale gry na konsole to połączenia p2p i po zmianie IP już się nie połączysz (trzeba łączyć na nowo, a oprogramowanie konsoli / gry musi o tym wiedzieć wcześniej).

Kup sobie normalną kartę wifi i tyle, skoro awaryjne to w sam raz się przełączać. Skomplikowane i drogie metody łączenia łącz to tutaj przesada (a i tak potrzebujesz 1 IP, nie może się zmieniać, tylko przy przeglądaniu www to nie problem i wtedy jest płynnie).

• Like 1