Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, Qrdello napisał(a):

Widuję bundle płyta + proc (np. ryż 1700 lub 2700)  + b450 za niezłe pieniądze. Ostatnimi czasy coś takiego mi za 3 stówki mignęło. Do tego ram 2x8gb 3000MT za około 2 stówki i masz piękną bazę pod ewentualne podmianki za rok-dwa. LGA1151 jest już raczej dla zbieraczy i koneserów, chociaż da sią na tym spokojnie jeszcze pracować a i pograć. No i win11 też odpalisz bez najmniejszego trudu.

To może poszukam jakiegoś zestawu ryzen + płyta ewentualnie coś na intelu

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qrdello napisał(a):

KLIK

Wprawdzie mobo zupełnie podstawowe, ale korzystałem z takiego nawet na 5700X i działało bez większego problemu.

Już lepiej Gigabyte B550 GAMING X V2, choć obsługuje Ryzeny od 3xxx :) 349 zł :) Klik

Edit:

Nie zauważyłem że to cpu z płytą :hihot:

Edytowane przez JacekRTX
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, JacekRTX napisał(a):

Już lepiej Gigabyte B550 GAMING X V2, choć obsługuje Ryzeny od 3xxx :) 349 zł :) Klik

Niczego starego nie wrzucisz. Mi co prawda odpalił na B550 R5 2600 ale wyraźnie mu czegoś brakowało i nie podobało mi się jego działanie. Coś na B450 jest potrzebne a tych jak na lekarstwo. Wymiotło.

Znalazłem tylko to: https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b450-pro4-r2-0-8260754/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=6612073118&gad_source=1&gad_campaignid=6612073118&gbraid=0AAAAAD9DjeF_kq5d1sIkocwjd4owuuVsD&gclid=Cj0KCQjw94bTBhDQARIsAN3vv0yHjN3rXL5vLoL_i8V7dw60C6ObpJHmmJJqe-x1svB4RIq6mjNSqI8aAmDQEALw_wcB

Edytowane przez Grolshek
Opublikowano
2 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Zapomnieli sekcji zasilania do niej włożyć :hahaha:

A tak. To fakt.

Sekcja jak podniesiesz zegary albo się bawisz szynami to pod 100C w kilkadziesiąt sekund idzie xD ale do starszych procków daje radę.