Skocz do zawartości

Pominięty adres w inwestycji KPO/POPC (Asta-Net, zachodniopomorskie) kabel na posesji, a w systemie „brak realizacji”. Gdzie uderzyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, CLOWN napisał(a):

Co do pingu Twój ISP to?

Orange (światłowód).

Orange ma to dziwnie bardzo i jedzie jednym wielkim, wręcz gigantycznym przekrętem

Są różne serwery cache (nawet pokazywali taki na yt, rzecznik Orange). Ale nie mam pojęcia gdzie niby miałby być (w Funbox?). Dzięki temu filmy yt w cache wchodzą piorunem (a inne powolnie). W każdym razie w tym LoL być może ping idzie do cache, co mało daje graczom (bo realne granie jest poza).

Opublikowano
6 godzin temu, TeoX napisał(a):

8ms mam do tego DNS

6 godzin temu, sino napisał(a):

Orange (światłowód).

Są różne serwery cache (nawet pokazywali taki na yt, rzecznik Orange). Ale nie mam pojęcia gdzie niby miałby być (w Funbox?). Dzięki temu filmy yt w cache wchodzą piorunem (a inne powolnie). W każdym razie w tym LoL być może ping idzie do cache, co mało daje graczom (bo realne granie jest poza).

Jednym słowem Orange coś oszukuje na tym wszystkim. Nie możliwe jest mieć tak niski ping do wszystkich serwerów.

Opublikowano

Jednym słowem Orange coś oszukuje na tym wszystkim. Nie możliwe jest mieć tak niski ping do wszystkich serwerów.

Teoretycznie dziwna sprawa.

W dniu 12.09.2026 o 13:46, sino napisał(a):

Orange (światłowód).

Ja mam lokalnego ISP Darlan :) , filmy na YT błyskawicznie się ładują, nie muszę na nic czekać :).

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, bourne2008 napisał(a):

Darian to mały lokalny operator jakich setki w Polsce i tak jak inni biorą łącze od EXATEL-a.

*Darlan :) ,Tak, bazą jest Exatel.

Edytowane przez TeoX
Opublikowano

Temat do zamknięcia. Nie ogarną nic dopóki nie dostaną gwarancji chodników/drogi w wiosce obok mnie, ich nitka jest w tej samej studzience co mój zapas i sąsiadów 👍.

• Zhao zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...