MrGohut 0 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Cześć, Składam obecnie kompa i jestem praktycznie na "finiszu" - jedyne co zostało to pamięć RAM, ale no.. ceny.. R5 7500f + rx 9060 xt Od początku zakładałem 32GB, ale już od dłuższego czasu poluje i niestety nic w rozsądnej cenie nie mogę znaleźć, więc zacząłem się zastanawiać nad 16GB. Do 1440p chyba powinno wystarczyć? Jeżeli tak, to pytanie czy iść w jedną kość, czy lepiej 2x8GB (nie wiem jak AM5 sobie radzi w przypadku jakbym za jakiś czas dorzucił następne 2x8GB?) Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek porady w tym temacie
JacekRTX 403 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Brałbym jednak 32 GB, w x-kom możesz sobie brać na raty 0% 16 GB dzisiaj powinno wystarczyć, ale nikt nie da Ci gwarancji że znajdziesz identyczne kości za jakiś czas, jak ceny spadną lub nie
Ali 78 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Godzinę temu, MrGohut napisał(a): Od początku zakładałem 32GB, ale już od dłuższego czasu poluje i niestety nic w rozsądnej cenie nie mogę znaleźć, więc zacząłem się zastanawiać nad 16GB. CCC - cena czyni cuda niestety dozylismy czasow gdzie za cene ramu mozna zlozyc GPU + CPU + MOBO moze szukaj na olx uzywek z wysylka olx?
MrGohut 0 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia 5 minut temu, Ali napisał(a): CCC - cena czyni cuda niestety dozylismy czasow gdzie za cene ramu mozna zlozyc GPU + CPU + MOBO moze szukaj na olx uzywek z wysylka olx? Cały czas szukam, ale większość to albo scam, albo ceny są prawie jak za nowe (wole już dołożyć 100/200zł i mieć nowe ze sklepu). To jest chore
JacekRTX 403 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia Tanio już było, teraz widzę że 32 GB RAM 6000 MHz startuje od 1900 zł xD.
MrGohut 0 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia No i pewnie na tym się skończy wezmę najwyżej z płatnością 50/50 gdzie druga część w lutym, bo obawiam się że jak jeszcze troche poczekam i nastanie wrzesień, to to już będzie bliżej 2500 za taką parkę xd
AudRob 514 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 5 minut temu, MrGohut napisał(a): Cały czas szukam, ale większość to albo scam, albo ceny są prawie jak za nowe (wole już dołożyć 100/200zł i mieć nowe ze sklepu). To jest chore Słabo polowałeś na ramy, ostatnio kupiłem na OLX Kingston FURY 64GB (2x32GB) 5600MHz na Hynixach ustawione na 6000mhz i jest stabilnie. Za 1800 zł. 7 minut temu, JacekRTX napisał(a): Tanio już było, teraz widzę że 32 GB RAM 6000 MHz startuje od 1900 zł xD. Dalej jest tylko trzeba trafić , widzisz dobrą ofertę , klikasz przez kup teraz płacisz i masz , bez czekania i myślenia. Jak jest dobry dill nie ma czasu na przemyślenia
MrGohut 0 Opublikowano 26 Sierpnia Autor Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) 7 minut temu, AudRob napisał(a): Słabo polowałeś na ramy, ostatnio kupiłem na OLX Kingston FURY 64GB (2x32GB) 5600MHz na Hynixach ustawione na 6000mhz i jest stabilnie. Za 1800 zł. Na takie kwoty tam nie poluje, to już trochę przekracza to co mam obecnie na wydanie. Tak czy siak, z kilkunastu wiadomości wysłanych na OLX 90% to scam na allegro albo wysyłkę pustej flaszki. Poluje jeszcze na outlety jakieś, ale chyba jestem za wolny w klikanie bo jak coś się pojawia to momentalnie znika jak już klikam kup w koszyku Edytowane 26 Sierpnia przez MrGohut
kubon 219 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 2x12 patriot 1200zł. Ręcznie podkręcisz w okolice 6000/38
AudRob 514 Opublikowano 26 Sierpnia Opublikowano 26 Sierpnia 23 minuty temu, MrGohut napisał(a): Tak czy siak, z kilkunastu wiadomości wysłanych na OLX 90% to scam na allegro albo wysyłkę pustej flaszki. Oferty są różne , ale zawsze trzeba gościa sprawdzić , ile lat jest na OLX oczywiście, ma być obowiązkowo przesyłka z pakietem ochronnym OLX i nr. tel. który dana osoba odbiera . Wtedy jest git a 10% sprzedających jest uczciwa. Dużo ramu można znaleźć w dobrych cenach . Tylko trzeba cierpliwości i kasa musi być od razu , nie ma czasu na czekanie.
Rekomendowane odpowiedzi