Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Składam obecnie kompa i jestem praktycznie na "finiszu" - jedyne co zostało to pamięć RAM, ale no.. ceny..

R5 7500f + rx 9060 xt

Od początku zakładałem 32GB, ale już od dłuższego czasu poluje i niestety nic w rozsądnej cenie nie mogę znaleźć, więc zacząłem się zastanawiać nad 16GB.

Do 1440p chyba powinno wystarczyć? Jeżeli tak, to pytanie czy iść w jedną kość, czy lepiej 2x8GB (nie wiem jak AM5 sobie radzi w przypadku jakbym za jakiś czas dorzucił następne 2x8GB?)

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek porady w tym temacie :(

Opublikowano
Godzinę temu, MrGohut napisał(a):

Od początku zakładałem 32GB, ale już od dłuższego czasu poluje i niestety nic w rozsądnej cenie nie mogę znaleźć, więc zacząłem się zastanawiać nad 16GB.

CCC - cena czyni cuda
niestety dozylismy czasow gdzie za cene ramu mozna zlozyc GPU + CPU + MOBO

moze szukaj na olx uzywek z wysylka olx?

Opublikowano
5 minut temu, Ali napisał(a):

CCC - cena czyni cuda
niestety dozylismy czasow gdzie za cene ramu mozna zlozyc GPU + CPU + MOBO

moze szukaj na olx uzywek z wysylka olx?

Cały czas szukam, ale większość to albo scam, albo ceny są prawie jak za nowe (wole już dołożyć 100/200zł i mieć nowe ze sklepu).

To jest chore ;D

Opublikowano

No i pewnie na tym się skończy ;_; wezmę najwyżej z płatnością 50/50 gdzie druga część w lutym, bo obawiam się że jak jeszcze troche poczekam i nastanie wrzesień, to to już będzie bliżej 2500 za taką parkę xd

Opublikowano
5 minut temu, MrGohut napisał(a):

Cały czas szukam, ale większość to albo scam, albo ceny są prawie jak za nowe (wole już dołożyć 100/200zł i mieć nowe ze sklepu).

To jest chore ;D

Słabo polowałeś na ramy,  ostatnio kupiłem na OLX  Kingston FURY 64GB (2x32GB) 5600MHz na Hynixach ustawione na 6000mhz i jest stabilnie. Za 1800 zł.

7 minut temu, JacekRTX napisał(a):

Tanio  już było, teraz widzę że 32 GB RAM 6000 MHz startuje od 1900 zł xD.

Dalej jest tylko trzeba trafić , widzisz dobrą ofertę , klikasz przez kup teraz płacisz i masz , bez czekania i myślenia.

Jak jest dobry dill nie ma czasu na przemyślenia;)

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, AudRob napisał(a):

Słabo polowałeś na ramy,  ostatnio kupiłem na OLX  Kingston FURY 64GB (2x32GB) 5600MHz na Hynixach ustawione na 6000mhz i jest stabilnie. Za 1800 zł.

Na takie kwoty tam nie poluje, to już trochę przekracza to co mam obecnie na wydanie. ;) 

Tak czy siak, z kilkunastu wiadomości wysłanych na OLX 90% to scam na allegro albo wysyłkę pustej flaszki.

Poluje jeszcze na outlety jakieś, ale chyba jestem za wolny w klikanie bo jak coś się pojawia to momentalnie znika jak już klikam kup w koszyku xD

Edytowane przez MrGohut
Opublikowano
23 minuty temu, MrGohut napisał(a):

Tak czy siak, z kilkunastu wiadomości wysłanych na OLX 90% to scam na allegro albo wysyłkę pustej flaszki.

Oferty są różne , ale zawsze trzeba gościa sprawdzić , ile lat jest na OLX oczywiście, ma być obowiązkowo przesyłka z pakietem ochronnym OLX i nr. tel. który dana osoba odbiera . Wtedy jest git a 10% sprzedających jest uczciwa.

Dużo ramu można znaleźć w dobrych cenach . Tylko trzeba cierpliwości i kasa musi być od razu , nie ma czasu na czekanie.