RaViV 234 Opublikowano 4 Października Opublikowano 4 Października @Hard ResetMafia właśnie działa w trybie okienkowym bez ramki. Ale tak jak pisałem, powrót do starszej wersji rozwiązuje problem. 1
Hard Reset 268 Opublikowano 4 Października Autor Opublikowano 4 Października 1 minutę temu, RaViV napisał(a): @Hard ResetMafia właśnie działa w trybie okienkowym bez ramki. Ale tak jak pisałem, powrót do starszej wersji rozwiązuje problem. AMDNR-Launcher usunął wersje 0.6, więc jest jakiś problem Z tego co wyczytałem i sprawdzałem u siebie to starsze gry chyba tylko da się odpalić w trybie okienkowym z NR. 1
tomcug 4 209 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Bo stare gry korzystają z AMDNR Anywhere, takiego odpowiednika DLSS Feeder. To nie jest prawdziwa implementacja NR.
Hard Reset 268 Opublikowano 5 Października Autor Opublikowano 5 Października (edytowane) Niby działa na starych grach ale np w Batmanie mam ustawioną blokadę 60fps w 1440p, klatki pokazuje że nie spadają, ale czuć takiego jakiegoś laga podczas grania. Edytowane Poniedziałek o 16:28 przez Hard Reset
RTXnietylko4060tiUSER 806 Opublikowano Czwartek o 06:49 Opublikowano Czwartek o 06:49 Wyglada na to ze RDNA 4 jest w stanie radzic sobie z NR rownie dobrze co konkurencja. 1
tomcug 4 209 Opublikowano Czwartek o 07:08 Opublikowano Czwartek o 07:08 Nie jest. Żeby to miało ręce i nogi, to trzeba porównać wydajność GPU przy tych samych ustawieniach (model, punkt wstrzyknięcia NR oraz rozdzielczość modelu), a nie przy wbudowanych profilach modów na DLSS 5, gdzie każdy z autorów tych modów inaczej rozumie pojęcia "jakość", "balans", itd. Przy takich samych ustawieniach NR przewaga wydajnościowa NV jest znaczna. Niemniej w Full HD na 9070 XT przy dobrych jakościowo ustawieniach DLSS 5 da się grać.
Kadajo 10 849 Opublikowano Czwartek o 07:40 Opublikowano Czwartek o 07:40 Że to w ogóle działa to jest jakiś mind fuck A śmiali się że AMD to NR za dwa lata będzie miało.
tomcug 4 209 Opublikowano Czwartek o 07:54 Opublikowano Czwartek o 07:54 Oficjalnie kto wie, czy będzie za te 2 lata Ale modderzy pokazali, że i na obecnym sprzęcie by się dało... gdyby AMD chciało. https://ithardware.pl/testyirecenzje/dlss_5_path_tracing_amd_radeon_test-54681.html#toc-anchor-4 Polecam 3 ostatnie akapity konkluzji, bo to jest idealne podsumowanie podejścia AMD do gamingu. 1
Mar_s 2 554 Opublikowano Czwartek o 08:04 Opublikowano Czwartek o 08:04 Zważywszy że 9070 XT jest aktualnie jedyną kartą na rynku która oferuje sensowną wydajność kosztując nadal <4000zł, to w najbliższym czasie przeciętny user będzie pewnie miał szansę zobaczyć NR tylko w wykonaniu AMD. 1
tomcug 4 209 Opublikowano Czwartek o 08:20 Opublikowano Czwartek o 08:20 Pytanie, ile czasu będzie kosztować <4000 zeta 1 1
Hard Reset 268 Opublikowano Czwartek o 08:21 Autor Opublikowano Czwartek o 08:21 Mnie najbardziej zaskoczyło możliwość włączenia RR w każdej grze. Naprawdę widać różnicę w Alan wake 2 w jakości PT. O ile bez RR na szybach czy pewnych powierzchniach było pełno ziarna to teraz brak. Resident Requiem jeszcze nie grałem ale też wypróbuje. A co do DLSS5 NR jeśli ktoś pisze że bez tego już nie może grać to go trochę nie rozumiem. Jest różnica wizualna ale bez przesady, strata wydajności na dzisiejszych sprzętach moim zdaniem jest za duża aby to normalnie włączać cały czas podczas grania. Mod dla amd cały czas prężnie się rozwija i będzie coraz lepiej i szybciej ale ze względu na duży spadek wydajności trzeba to traktować jako ciekawostkę . To samo dotyczy sie kart zielonych, no może oprócz 5090 .
tomcug 4 209 Opublikowano Czwartek o 08:28 Opublikowano Czwartek o 08:28 6 minut temu, Hard Reset napisał(a): Mnie najbardziej zaskoczyło możliwość włączenia RR w każdej grze. Naprawdę widać różnicę w Alan wake 2 w jakości PT. O ile bez RR na szybach czy pewnych powierzchniach było pełno ziarna to teraz brak. Pokaż zrzuty i ustawienia RR, bo u mnie to wygląda tragicznie w Control Resonant.
Fenrir_14 1 417 Opublikowano Czwartek o 09:07 Opublikowano Czwartek o 09:07 Godzinę temu, Mar_s napisał(a): Zważywszy że 9070 XT jest aktualnie jedyną kartą na rynku która oferuje sensowną wydajność kosztując nadal <4000zł, to w najbliższym czasie przeciętny user będzie pewnie miał szansę zobaczyć NR tylko w wykonaniu AMD. Może niedługo jakiś "card sharing" się pojawi haha. Coś jak z furami 🤣🤣 1
Hard Reset 268 Opublikowano Czwartek o 09:34 Autor Opublikowano Czwartek o 09:34 (edytowane) 14 godzin temu, tomcug napisał(a): Pokaż zrzuty i ustawienia RR, bo u mnie to wygląda tragicznie w Control Resonant. Nie mam chyba saves z tych miejsc gdzie to było widać najbardziej, bo na niektórych szybach np było to widać bardzo wyraźnie w innych miejscach nie. Tak na szybko znalazłem lustro gdzie widać ziarno bez RR i jak znika po włączaniu RR. Edytowane Czwartek o 22:48 przez Hard Reset
tomcug 4 209 Opublikowano Czwartek o 09:38 Opublikowano Czwartek o 09:38 No z takim ziarnem, to rzeczywiście radzi sobie w Control Resonant. Tylko co z tego, jak patrząc całościowo, jest grubo na minus względem domyślnego odszumiacza. Tylko to trzeba dokładniej zbadać
Hard Reset 268 Opublikowano Czwartek o 09:45 Autor Opublikowano Czwartek o 09:45 6 minut temu, tomcug napisał(a): No z takim ziarnem, to rzeczywiście radzi sobie w Control Resonant. Tylko co z tego, jak patrząc całościowo, jest grubo na minus względem domyślnego odszumiacza. Tylko to trzeba dokładniej zbadać Control ma wbudowany RR od AMD czy trzeba używać moda? 8 minut temu, tomcug napisał(a): No z takim ziarnem, to rzeczywiście radzi sobie w Control Resonant. Tylko co z tego, jak patrząc całościowo, jest grubo na minus względem domyślnego odszumiacza. Tylko to trzeba dokładniej zbadać Tu np na tym stole bilardowym też jest mocne ziarno bez RR ale musi być inne oświetlenie , lampy z góry . Akurat w tym momencie gry one nie są włączone. Jestem ciekawy jak będzie działać Resident z PT i RR , czy wydajność będzie zbliżona do AW2 i czy gra będzie warta świeczki. Może zwykłe RT też będzie dobrze wyglądać jak wydajność będzie kiepska
tomcug 4 209 Opublikowano Czwartek o 10:00 Opublikowano Czwartek o 10:00 14 minut temu, Hard Reset napisał(a): Control ma wbudowany RR od AMD czy trzeba używać moda? Tylko mod, gierki z oficjalnym RR na palcach jednej ręki policzysz. 14 minut temu, Hard Reset napisał(a): Jestem ciekawy jak będzie działać Resident z PT i RR Wszystko masz w moim materiale, artefakty momentami okrutne. 1
Hard Reset 268 Opublikowano Czwartek o 10:03 Autor Opublikowano Czwartek o 10:03 1 minutę temu, tomcug napisał(a): Tylko mod, gierki z oficjalnym RR na palcach jednej ręki policzysz. Wszystko masz w moim materiale, artefakty momentami okrutne. Może do tego czasu jak zacznę grać w Residenta to wyjdzie nowa wersja moda z lepszą jakością, bo jeszcze z miesiąc pewnie mi zejdzie zanim zasiądę do tej gry
tomcug 4 209 Opublikowano Czwartek o 15:45 Opublikowano Czwartek o 15:45 To chyba tylko na Linuksie jest ten błąd.
Hard Reset 268 Opublikowano Czwartek o 15:49 Autor Opublikowano Czwartek o 15:49 (edytowane) Tak , ale widać że jeszcze niedopracowany jest RR. Pewnie na Windowsie też ma swoje problemy . Edytowane Czwartek o 15:49 przez Hard Reset
Hard Reset 268 Opublikowano Czwartek o 20:26 Autor Opublikowano Czwartek o 20:26 (edytowane) Coś tam juz poprawili w RR I wróciło NR ver. 0.6 Edytowane Czwartek o 20:29 przez Hard Reset 1
Hard Reset 268 Opublikowano wczoraj o 13:37 Autor Opublikowano wczoraj o 13:37 @tomcug Doszły nowe opcje do RR, jakieś artefakty, szumy usuwa.
tomcug 4 209 Opublikowano wczoraj o 13:43 Opublikowano wczoraj o 13:43 Default tuning zmniejsza widoczność tych białych kropeczek, ale powoduje okrutną utratę szczegółów przez obraz. Nietrudno zgadnąć, który jest default tuning
Rekomendowane odpowiedzi