Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Próbuję zresetować komputer ale za każdym razem się nie udaje , nie zależnie czy pobieranie lokalne czy z chmury to i tak nie działa dobije do 100% a potem się wyłącza okienko i jestem na pulpicie i uruchomiłem ponownie pc spróbowałem ponownie zresetować i to on się wł i wył sam i potem wyskoczyło ( zdj nr 2 ) próbowałem również w WINre i również błąd ( zdj nr 1 ) to wn1120260919_114343.thumb.jpg.2c12a93b51ae4fee2a292c0fc5f0feda.jpg pisało ( zdj nr 1)20260919_122723.thumb.jpg.704de09907da696732e243bf3e8fb8c5.jpg

Edytowane przez Pieskk12
Zapomniałem dopisać jaki to wn
Opublikowano
44 minuty temu, Pieskk12 napisał(a):

Próbuję zresetować komputer ale za każdym razem się nie udaje , nie zależnie czy pobieranie lokalne czy z chmury to i tak nie działa dobije do 100% a potem się wyłącza okienko i jestem na pulpicie i uruchomiłem ponownie pc spróbowałem ponownie zresetować i to on się wł i wył sam i potem wyskoczyło ( zdj nr 2 ) próbowałem również w WINre i również błąd ( zdj nr 1 ) to wn11

To teraz jeszcze raz, tylko tym razem po polsku - co Ty chcesz zrobić? Bo reset (ponowne uruchomienie), a reset systemu do ustawień początkowych to dwie różne rzeczy.

Przy tak szczegółowym opisie (cudowne jest np. to „potem się wyłącza okienko”) problemu to obawiam się, że nawet wróżbita Maciej się podda.

Opublikowano (edytowane)

System pewnie ma stary obraz niezgodny z aktualnie zainstalowaną wersją.

Otwórz Menu Start, wpisz cmd, kliknij prawym przyciskiem myszy na Wiersz polecenia i wybierz Uruchom jako administrator.

Wpisz polecenie sfc /scannow i naciśnij Enter.

Poczekaj na zakończenie skanowania.

Następnie wpisz dism /online /cleanup-image /restorehealth i zatwierdź klawiszem Enter.

Uruchom komputer ponownie i spróbuj wykonać reset

Jak nie pomoże zrób pendrive instalacyjny przy pomocy oficjalnego narzędzia microsoftu i przy tworzeniu zaznacz że chcesz zrobić instalację dla tego komputera. Później spróbuj zrobić reset do stanu początkowego używając tego pendrive. 

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
Godzinę temu, Pieskk12 napisał(a):

W sensie usunąć wszystkie pliki co mam teraz na komputerze a chodzi o to że na wszelkie sposóby próbowałem i nie umiem bo mi błąd wywala 

Weź się człowieku zdecyduj co chcesz zrobić:

1. usunąć pliki i wszystkie partycje na dysku?
  2. przywrócić system do stanu sprzed pierwszego uruchomienia?

I teraz (bo rozumiem, że kopię zapasową swoich danych już masz, bo przecież masz, prawda?):

1. podepnij dysk do innego komputera i z jego poziomu usuń wszystkie pliki/partycje z dysku albo uruchom z pendrive'a jakieś środowisko oparte na WinPE - np. Hiren's Boot CD czy WinPE 11-10 Sergei Strelec lub dystrybucję linuksa w trybie live - i z ich poziomu kasuj wszystko;
  2. zrób nośnik instalacyjny korzystając z Media Creation Tool albo ze ściągniętego obrazu ISO i narzędzi takich jak np. Rufus czy Universal USB Installer, wystartuj instalator z tego gwizdka i postaw system od nowa. Przy czym uprzedzam, zanim postawisz system na nowo ŚCIĄGNIJ SOBIE I ZRZUĆ NA PENDRIVE'A WSZYSTKIE POTRZEBNE STEROWNIKI.