Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo,

3 lata komp działał, klucz do Win 10 Pro zmigrowany z 8 Pro. 

Dzisiaj zachciało mi się próbować Win 11... robię czysty install a ta menda mi, że nie ten klucz - ani wpisany, ani po logowaniu do konta, na który rzekomo zsynchronizował klucz tamten, który używałem.

I teraz tak - telefon chyba wyłączyli gnojki, nie ma kontaktu, idzie weekend... co dalej?

Wpisuję klucz, a ta menda, że no nie masz klucza i kup se nowy... bym im taką karę dop... ł za takie akcje, że by w pięty poszlo, miliard euro dziennie.

Miał ktoś coś takiego niedawno i co dalej z tym?

Opublikowano (edytowane)

3 opcje:
1. W pełni legalnie - zainstaluj 10, zrób od razu upgrade do 11 przy pomocy Asystenta Instalacji, jak się uda zrób format i zainstaluj 11 z ISO.

2. Szara strefa - kup tani klucz W11 na Allegro, G2A czy innym tego typu serwisie. Na 99% te klucze nie mogą być odsprzedawane pojedynczym użytkownikom, ale jakoś nikt z tym nic nie robi i w razie czego możesz się zasłonić "ale wysoki sądzie jo żem nie wiedzioł".

3. W 100% nielegalne, ale MS ma to w dolnej części pleców - skorzystaj z lewego aktywatora KMS. Instrukcje jak to zrobić znajdziesz na GitHubie, który to serwis należy do MS :) W tym wypadku nie wiem czy jest sens ryzykować i podpinać swoje stare konto MS.

Edytowane przez narmiak
  • Like 1
Opublikowano

1. Próbowałem - ani nie chciał już nawet 10 znowu aktywować, ani 11 potem... nic. Gówno straszne.

2. Średnio, bo mam jdg heh i no mam klucz, to te sk...ny mają mi umożliwić skorzystanie z niego heh.

3. Właśnie IMO to powinno być legalne, oni nie mogą sobie z nie wiadomych przyczyn od tak, na chama... a jakby co, mam klucz i klucz ma dzialać, niech sp... ją.

Myślałem, że może sterowniki jakieś porządniejsze niż defaultowe musi mieć płyta czy coś, ale nie, zainstalowałem update z MSI Center i ch...

Skandal, gnojki. Planowałem przejść na Maka, ale na razie nie mam takiej kasy, żeby to samo, co tu, nawet z połową RAMu, mieć na eplu... te ceny...

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Sponsi napisał(a):

Elo,

3 lata komp działał, klucz do Win 10 Pro zmigrowany z 8 Pro. 

Dzisiaj zachciało mi się próbować Win 11... robię czysty install a ta menda mi, że nie ten klucz - ani wpisany, ani po logowaniu do konta, na który rzekomo zsynchronizował klucz tamten, który używałem.

I teraz tak - telefon chyba wyłączyli gnojki, nie ma kontaktu, idzie weekend... co dalej?

Wpisuję klucz, a ta menda, że no nie masz klucza i kup se nowy... bym im taką karę dop... ł za takie akcje, że by w pięty poszlo, miliard euro dziennie.

Miał ktoś coś takiego niedawno i co dalej z tym?

Miałem podobny problem dość niedawno jakieś 2/3 miechy temu, klucz jeszcze z w7 pro, siedziałem długo na w11, ale po aktualizacji biosu uznali zmianę sprzętową i zdezaktywowali mi go. Po konsultancji z ai googla i męką z pomocą techniczną microschitu kupiłem po prostu klucz na w11 pro za 30zeta z dużego sklepu internetowego. 

Z tego co się dowiedziałem to microschit wyłączył aktywację kluczy ze starszych systemów i nic nie da się zrobić. Skończy się tak że po prostu kupisz klucz oem co jest akurat w EU legalne.

Dodam że miałem klucz przypisany do konta mocrosoftu.

Edytowane przez jirajamgo
Opublikowano

A robię test, zainstaluję Windows 8.1 i zobaczę, czy tamten mój klucz z papierka wchodzi... 

Tupet, idzie - normalnie przyjął klucz, teraz spróbuję zalogować się na konto microszajsu a potem zrobić upgrade do 10 albo 11 heh.

EDIT:

Ale cwaniaki, po instalacji Win8.1 NIE MOŻNA zalogować się kontem microsoft hahahaha tupet... żeby ludzie nie podpinali se klucza i potem migrowali, totalnie odcięli... ale perfidne sk...ny!

Opublikowano

A potrzebujesz Windowsa? Mój "firmowy" laptop działa na Fedorze. Ale jeżeli chodzi o sprawy służbowe, to albo wszystko mogę zrobić w przeglądarce, albo łączę się zdalnie z VDI u klienta, więc mi Windows tam nie jest do niczego potrzebny.

Opublikowano

Ta, niestety, Figma nie działa na linuksie (nie widzi fontów, lutris to gówno i w ogóle)...

kapnąłem się, że Win8.1 nie zainstalował sterów do karty sieciowej, właśnie instaluję i spróbuję zrobić konto i potem będę kombinować dalej...

Opublikowano

@Sponsi Miałem dokładnie ten sam problem z upgrade win11. Miałem klucz boxowy jeszcze od win7pro, później upgrade na win10pro, win11pro i był przypisany do konta M$. Po reinstalacji dokładnie taka sama sytuacja, jak u Ciebie. Poleciał w kosz, w końcu miałem motywację na wrzucenie linuksa 24/7 i tak juz zostało od 2 lat. Jeb*ł ich pies bez mydła.

• Upvote 1
Opublikowano

Ale tupet... Windows 8.1 praktycznie nieużywalny. Ledwo sieć zrobiłem, to ciągle problemy. Przy upgrade do Win11 - podaj klucz - ale no nie, ten klucz nie działa hahaha... sam Win8.1 się aktywował, rzekomo... a przy próbie podpięcia konta microszitu - że ta funkcja niedostępna, spróbuj ponownie później - więc jednak się da? hahaha