Wymagania gry.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Marches · Opublikowano
Może zamów inne pamięci 2x64gb i wtedy zobacz czy będzie tak samo. Jeśli tak to kontroler pamięci sobie nie radzi na jednym slocie z 64gb z taką częstotliwością. Miałem podobne przeboje z 32gb, chciałem w jednej kości - nie chodzi mi jak trzeba - na b450 MSI więc kupiłem te same pamięci tylko 2x16gb i działa. -
Przez bergercs · Opublikowano
Akumulatory zabija wysoka temperatura, niska tylko obnaża jego kiepski stan. -
Przez Grandal · Opublikowano
No ja cię lubię bardzo, ale ty mnie draniu na skróty klawiszowe w GCC namawiasz? Jeszcze gorzej się to skończy niż jest teraz. Parę dni temu była aktualizacja GCC i przez 3 uruchomienia zapamiętał ustawienia, a za czwartym wróciło do normy. Ech... -
Przez DjXbeat · Opublikowano
Bez PV wychodzi podobnie do gazu a z PV jest zacznie taniej niż gaz. Ja za prąd za 365dni zapłaciłem 1890zł. Dom 165m2 na samych grzejnikach ogrzewany pompą 9kW z PV 10kwp Ogrzewanie, klimatyzacja, 3 osoby mieszkające, ciepła woda użytkowa, lodówka, oddziela zamrażarka, indukcja, 4 TV itd. Sąsiad ma 150m2, 3 osoby i na rok wydaje 3500zł na sam gaz. W dodatku ma podłogówkę więc niskie temperatury zasilania. Według audytów energetycznych mam o 17% większe zapotrzebowanie na ogrzanie 1m2 niż sąsiad właśnie ze względu na podłogówkę vs grzejniki. Pompa w rok na CO i CWU pobrała 4800kW co bez paneli w przeliczeniu w taryfie G12W daje ~4200zł Znajomy 2 lata temu zmienił kopciucha na pompę 9kW w domu 180m2 gdzie ma samą podłogówkę i 2 panelowe grzejniki w łazienkach. Na rok zużywał 3 tony "eko-groszku" a po założeniu pompy za pierwszy rok korzystania rachunek za prąd zwiększył mu się o 3200zł. Dzisiaj na węgiel musiał by wydać ~4400zł. Gaz pewnie wyszedł by trochę taniej ale do "rury" miał bardzo dużą odległość i za przyłącze zapłacił by olbrzymią kwotę a na działce nie ma miejsca na butle. Poszedł w prąd i jest bardzo zadowolony. Nie ma PV. U mnie również sporo osób poszło w stronę pieca na pellet. Dobre rozwiązanie ale dość problematyczne. Bardzo duże znaczenie ma jakość pelletu, wilgotność itd. Jeden z sąsiadów to cały sezon grzewczy przesiedział w kotłowni by odpowiednio ustawić piec tak aby mieć jak najlepszą efektywność cieplną a po zakupie innego pelletu szlag trafił jego ustawienia bo zupełnie inaczej się palił i zabawa od nowa -
Przez DżonyBi · Opublikowano
Gdzie moge kupic w Polsce PS5 digital za polowe ceny pro? Zapomniales o dysku +1TB. Twoim zdaniem Pro powinno kosztowac 2.5k w dniu premiery. Naprawde smieszny jestes i zyjemy chyba na dwoch roznych planetach.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi