Kody rabatowe x-kom na polecane zestawy PC
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez JeanPepin · Opublikowano
Tak, z tego co kojarze blisko wieży Mikołaja są mury na które normalnie możesz wejść ( chyba jakieś znajdźki nawet sa) i normalnie idąc w wzdłuż muru jest przejście do tej poprzedniej lokacji. -
Przez Kamiyanx · Opublikowano
I według ciebie ludzie się tak drastycznie od siebie różnią, bo jedna para chromosomów odpowiada za płeć? Bo nawet na logikę – to nie ma sensu. No i tak, i nie. Dużo zależy jak my interpretujemy płeć biologiczną. Tylko na podstawie pierwszorzędnych cech płciowych? To czemu drugorzędne cechy płciowe mogą w ogóle się nie zgadzać z pierwszorzędnymi? Ja nawet ze szkoły pamiętam chłopaków, którzy piszczeli jak dziewczyny, czy dziewczyny wyglądające jak Robert Bruneika na początku brania witaminy T. Zresztą kutfa, organizmy/ciało potrafią być tak skomplikowane, że nawet w sporcie potrafimy negować te "biologiczne" kobiety, bo mają dużo testosteronu Ja jak oglądałem materiały lekarzy (seksuologów, biegłych psychiatrów), to spotykałem się ze stwierdzeniem, że płeć definiuje tylko mózg, bo mózg zawsze jest nadrzędny względem wszystkiego. Nawet na akademię chłopskiego rozumu – czy jak w wypadku odpadnie ci siurek, to poczujesz się kobietą? Czy jak urodziłeś się z ginekomastią i masz "cycki" większe od swoich koleżanek, to poczujesz się kobietą? Zawsze twoje postrzeganie płci będzie zakodowane w mózgu. Między innymi dlatego przeprowadza się terapie hormonalne i zabiegi chirurgiczne – bo nie ma innych sposobów leczenia. Nie jesteśmy w stanie zmienić działania czyjegoś mózgu. Ja tez nie wiem. Tylko paradoks jest taki, że ani ty, ani ja tego do końca nie rozumiemy. Ale traktowanie tych mniejszości jak "nienormalnych, którzy muszą się przystosować" również nie wydaje mi się sensowne. Bo zasadniczo... czy nam to jakoś szczególnie przeszkadza? A może zapytam inaczej – czy bardziej nam przeszkadza, że ktoś chce mieć płeć nieokreśloną, czy to, że Sebastian na klatce napadł na sąsiadkę z nożem, a równie dobrze ofiarą mogłeś być ty czy ja? No bo tak naprawdę, w czym nam przeszkadza, że jakaś malutka mniejszość chce być uznawana za coś, czym się poczuwa? OK, a umiesz to jakoś udowodnić niż własnym widzimisię? Bo jak na osobę, która zawsze stara się weryfikować informacje, to nie błyszczysz. Jak zmierzyłeś to, ile naprawdę jest tych przypadków, a ile wynika z mody? Sprawdzałeś to jakoś obiektywnie? Bo jak ja sprawdzałem, to dane podają, że około 99% tranzycji jest właściwych. A tutaj nawet z polskiego podwórka Więc sry @LeBomBale ty nie pisz, co ci się wydaje. Wśród dostępnych danych trudno znaleźć jakiekolwiek uzasadnienie "modnej tranzycji". Przynajmniej dopóki nie skupiamy się na jakichś pojedynczych przypadkach. -
Przez mateusz1993 · Opublikowano
Acer 27' jest także 1080P i wszystko na nim wygląda jak to przystało -
Przez Slayer · Opublikowano
@Imm dobrze, że we wcześniejszych postach wyjaśniłeś kwestię niezidentyfikowanych przedmiotów i wspomniałeś o rynku. Mega mi się właśnie podoba jak ekonomia w tej grze jest rozbudowana, jak ciągle zmieniają się te kursy walut i to podejmowanie ryzyka przy vaalowaniu czy wlasnie kupowaniu niezidentyfikowanych przedmiotów. Zwiększa to ogrom tej gry i sprawia wrażenie, że ona "żyję". Dowiedziałem się, że ludzie płacą np 250 exaltow za zetaw 50 map t12-15 wiec tutaj można tradeować chyba wszystko i na wszystkim zarobić. -
Przez Adikon · Opublikowano
U mnie BIOS najnowszy (przynajmniej nie znalazłem nowszego do kfa 2 rtx4080 super), ULPS wyłączony. Muszę poczekać na nowy bios z tym latency killer i ewentualne poprawki dotyczące sterowników chipsetu. Mam nadzieję, że nie oleją tematu, bo jednak trochę tym postów w necie jest. Martwi trochę fakt, że niektórzy nadal mają problemy ze starszymi cepami...
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi