Skocz do zawartości

Zestaw 4in1

Bezew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję zestawu do gier: klawiatura, myszka, podkładka, słuchawki. Mam w domu taki zestaw https://www.x-kom.pl/p/465964-zestaw-klawiatura-i-mysz-corsair-essential-gaming-bundle.html i jest dobry, ale już go nie można kupić, a pojedyńcze części kosztują 650 zł więc dużo drożej

co mi polecicie dobrego do 500 zł? 

Dodam że nie potrzebuję RGB więc może dzięki temu będzie trochę taniej

• 4 miesiące temu...

Poszukaj jakiegoś Sharkoon'a bo są naprawdę dobre i tańsze niż Corsair .

#Japanese Capacitor - Genesis nie zawsze to gówno ale Corsair też ma gówniane produkty :lol2: .

Dnia 14.09.2020 o 15:23, Bezew napisał:

Dodam że nie potrzebuję RGB więc może dzięki temu będzie trochę taniej

Nie zawsze RGB są droższe od zwykłych/Standard . Po prostu szukaj dobrej cenie 4in1 nie ważne czy to Gaming / RGB / Standard bo RGB można wyłączyć LED'y [są niektóre nie da się wyłączyć LED'y] .

17 godzin temu, Japanese Capacitor napisał:

@Michagm Oj tak sie wtracilem, bo zauwazylem, ze co jakis czas powraca na tym forum nachalne i nieprzypadkowe polecanie marki Genesis. Wejdz na profil typa: dwie wypowiedzi o wszystkim o Genesis. Caly komp od Genesis, glosniki tez od Genesis, leci z nich pewnie kawalek Genesis...

Sam wiesz ale nie można wszystko strzelać Genesis a ja czasami strzelam do Hyper/Trust/Scythe/Asrock/Asus/Razer/XFX/CoolerMaster/Zalman/Be quiet!/SPC/OCZ itd.. każdy produkt ma dobre i gówniane produkty. Zależy do czego - klawiatury/Mobo/Cooling/Mouse/itd..:P Jak pracowałem jako serwisant/składak komputerowy to nienawidziłem marki Hyper'ów SDD / RAM DDR3orDDR4 ale to było 5lat temu...

15 godzin temu, Japanese Capacitor napisał:

@Michagm Wytlumaczylem Ci kontekst mojej wypowiedzi ;)

Spoko :salut:

13 godzin temu, Dziarson napisał:
  • @Michagm sprawa jest prosta genezis to gowno bo nie są w stanie zapłacić za reklamę, zobacz pozostałe posty kolesia. 

Pozwoliłem sobie zedytowac mu post. 

Mylisz trochę i to bardzo . Tak jak było z marką VW bo są w stanie reklamować bo mają kasę a później wyszła największa afera motoryzacyjna sprawie Diesel i tak samo było z marką OCZ - reklamowali i na początku chwali się że mają udane szybkie dyski SSD z kontroler SandForce a później szybko zniknęli . Nie mów mi że ci którzy reklamują to są same porządne produkty a czasami reklamują same gówniane rzeczy tylko po to żeby nakręcić biznes . Wiem z własnego doświadczenia jak pracowałem serwisant/składak komputerowy dla Morele w Sosnowcu i nigdy nie zapomnę że 50% markowych to buble/gównianie produkty i nigdy nie widziałem aż tyle RMA czyli problemy mechaniczne/elektroniczne i niezadowoleni klienci np. "Gaming Klawiatury/Słuchawki Hyper albo Toshiba HDD albo Cooling Pure Rock2" tego nigdy nie mówiło . Trzeba też mieć kasę na ukrywanie plotki "Wadliwe produkty" a na końcu AMEN .

Edytowane przez Michagm
Dodatkowo

@Michagm Oj tak sie wtracilem, bo zauwazylem, ze co jakis czas powraca na tym forum nachalne i nieprzypadkowe polecanie marki Genesis. Wejdz na profil typa: dwie wypowiedzi o wszystkim o Genesis. Caly komp od Genesis, glosniki tez od Genesis, leci z nich pewnie kawalek Genesis...

• 2 tygodnie później...

Z góry dzięki wszystkim za pomoc (mimo, że po dosyć długim czasie :) )
Ogólnie to już nie potrzebuję tego zestawu, ponieważ:

- klawiaturę wygrałem w konkursie na Facebook'u. Jest to Mad Dog GK 900, jeszcze nie wiem jak się sprawdza, bo dopiero zbieram pieniądze na PC, a mam laptopa
- słuchawki również wygrałem w konkursie, tym razem na Youtube. Coś od Acer'a, szczyt jakości wykonania to nie jest, ale są całkiem przyjemne dla ucha i zdecydowanie lepsze od moich poprzednich (dousznych, pozyskanych w zestawie z telefonem :) )

- a jeśli chodzi o myszkę i podkładkę, część z Was już się domyśla, również wygrałem w konkursie. Jest to ten niby "gówniany" genesis gx85. Na razie jestem bardzo zadowolony, myszka działa sprawnie, a po przesiadce ze starej myszki kupionej w Tesco czy innym Carrefourze za 20 zł, czuję się jakbym się przesiadł z Makucha do Ferrari. Na razie nie narzekam jak coś się zmieni to na pewno poinformuję