Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powitać. Otóż w sierpniu nabyłem FH3, a parę dni temu na dokładkę FM7. Tyle lat czekania na Forzę i się doczekałem na PC i rozsądnej (dla mnie) cenie. Wszystko super fajnie, gdyż są to dobre jednak gry i bardzo przyjemnie się jeździ, jednakże mam dwa problemy.

1. Nie zapisuje ustawień. FH3 przy każdym uruchomieniu rozpoznaje na nowo ustawienia grafiki. W FM7 muszę co każde uruchomienie od nowa zapisywać sterowanie. Owszem, nie trzeba robić co wyścig, ale jednakże są to upierdliwe rzeczy po każdorazowym uruchomieniu gry. Pisałem jakiś czas temu na labie jeszcze tylko w sprawie FH3, ale nic z tego nie wynikło. Chodziło o katalog "wpsystem" czy aby nie jest do odczytu. Zrobiłem to, to nic nie działało musiałem instalować od nowa grę. Jak widać, obydwie części nie zapisują innej zakładki w opcjach. Nie ma tak, że wszystko wysypane jest co każde uruchomienie. Tylko w FH3 grafika, a w FM7 sterowanie.

2. W jednej i drugiej grze dostaję wiadomości co jakiś czas, że mam jakieś auto do odebrania za free. Jednakże w FH3 gdy naciskam pobierz, nic się nie dzieje. Natomiast FM7 wyświetla mi komunikat o kontroli rodzicielskiej.

Próbowałem walczyć na własne sposoby. Przeczytałem chyba wszystkie tematy w necie na stronach MS i Forzy i wielkie g... Odnośnie kontroli rodzicielskiej, to nic nie mam tam zrobionego, nie mam nikogo dodanego, bo już sprawdzałem na koncie MS. Mój wiek na koncie MS również się zgadza, 28 lat. W ustawieniach prywatności na koncie Xbox również rzeczy, o których się doczytałem przestawiłem aby nie były zablokowane. Baaa... domyślnie instalowałem na D, gdyż tam trzymam gry, a C tylko na system i programy. Pomyślałem, że może coś jest namieszane w systemie, więc poszedł format i przy okazji inaczej podzieliłem dysk, tak aby wszystkie rzeczy MS zmieściły się na systemowym, więc Forzy są na C. Oczywiście nic mi to nie dało. Poza tym, ja i tak nie grzebię w systemie. Kilka potrzebnych programów, kilka gier i zwykłe użytkowanie, net, muzyka, gry, jakaś praca biurowa w Office i tyle.

Po prostu rozkładam ręce i nie wiem czego się czepić. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to niech pisze. Nawet jeśli nie ma pomysłu, ale ma te gry i mu działają, to niech się może pochwali ustawieniami prywatności na koncie Xbox czy coś, może jeszcze jakiś haczyk jest. Nie wiem już. Najbardziej mi zależy na rozwiązaniu pierwszego problemu, aby gry raczyły w końcu zapisać ustawienia.

Opublikowano

Spróbuj założyć nowe konto Administratora w Windowsie i przypadkiem nie używaj polskich znaków w nazwie użytkownika.

Przeważnie takie problemy są związane z brakiem prawa do zapisu więc to może tez być jakiś antywirus...

Żeby to sprawdzić możesz uruchomić komputer w trybie "czystego rozruchu" i wtedy odpalić gierkę.