Pograłem trochę, wciąga. Niestety oswietlenie jest skopane, środek dnia, wchodzę do budynku a tam dosłownie nic nie widać, słońce niby wpada przez okno ale wszystko dookola tak czarne, jakby był środek nocy. Ciekawe czy to ogarna bo to kina, żebym w ciągu dnia musiał odpalać latarkę.
Pomyśleć, że kiedyś AMD to była jakaś niszową alternatywa, a teraz na Intela przykro patrzeć. Niech z czasem z GPU się wykażą to świat na głowie stanie.
Swoją drogą widziałem tutaj argumenty, że AI będzie zabierać ludziom pracę. Powiem tak, to już się dzieje i to w Polsce. Kiedy ostatnio do kogoś dzwonił jakiś nagabywacz z krwi i kości zwany konsultantem? Czy ktoś płacze po tych osobach? Nie wydaje mi się. Prawda jest taka, że jako ludzkość zostaliśmy stworzeni do wielkich rzeczy a nie do robotycznego wręcz powtarzania czynności. Spójrzcie na wszystko co osiągnęliśmy jako gatunek. AI pozwoli nam odblokować trochę więcej naszego potencjału ale ważne jest żeby to zawsze człowiek był w centrum tych zmian, żeby nie został odstawiony na "boczny tor".
Rekomendowane odpowiedzi