Właśnie nie jestem wstanie ustalić czy z kartą było tak od początku kupiłem, ja i korzystałem z niej jak gdyby nigdy nic, ale ostatnio zacząłem kombinować z procesorem bo z nowym sezonem dostawałem spadków fps, bo Mysalem że to przez niego, ale okazało się że problem leży w karcie, podeślę pod wieczór ss bo chwilowo jej nie mam przy sobie ale już pod wieczór będę ją miał
Ustaw mu PBO/uV na jakieś rozsądne wartości, przetestuj na tyle ile się da stabilność, zapisz profil w UEFI i oddaj z informacją, że jakby się zaczął restartować to trzeba wczytać profil w UEFI bez PBO i będzie cieplej, ale stabilnie. No chyba, że odbiorca końcowy to tylko klikacz w windozie, to nakaż powrót do siebie i tyle. Przecież prędzej czy później ten proc zwolni do żółwia albo glebnie zupełnie jak będzie non stop na 100% TT leciał
Ostatecznie zrób 4ghz@ 1,3 coś tam V co Ci wyjdzie stabilnie i zasadniczo nawet kasztan nie powinien się wykrzaczać. A z drugiej strony będzie miał stałą wydajność bez throttlingu, co i tak będzie lepsze niż dobijanie do 95C.
Rekomendowane odpowiedzi