Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu tylko karta nie jest całkowicie czarna ale jest zamontowana na uchwycie i jednakowy kolor podświetlenia. W dzień może idzie zobaczyć różnice ale wieczorem już nie😅 za naprawdę niewielka różnice w dopłacie zmiana na nową kartę z 5 letnia gwarancję jest dla mnie na plus. Najbardziej mnie bolą trochę te białe łopatki na wentylach ale to już chyba muszę się przyzwyczaić🤭🤣

Opublikowano

No ogólnie wszystko jest jak na pierwszym i drugim górnym zdjeciu. Jeden kolor, te następne zdjęcia były tak na szybko przy pierwszym montażu karty😅 nie lubię żadnej tęczy czy migających światełek, jest stały jeden kolor😁

• Upvote 2
Opublikowano

Zotac miał zawsze pomysły na fajny design swoich kart - z jednej strony nie rzucający się w oczy, z drugiej takie smaczki jak np. efekt głębi po prawej czy podświetlenie całego boku - wygląda to kozacko. W dodatku widzę, że kontynuują trend z podpinaniem kabelka do sterowania z ARGB z płyty głównej, więc to też in plus - najgorsze co może być to 5 apek do kontroli podświetlenia, a każde urządzenie ma inną temperaturą barwową ledów :E koszmar.

Opublikowano (edytowane)

U mnie delikatne zmiany w budzie...wpadł nowy zasilacz, ale tego nie widać :E Z widocznych rzeczy to wielki, świecący Asrock 6950XT phantom gaming został zastąpiony mikruskiem bez rgb Powercolor 9070XT reaper. Do tego dałem chłodnicę z boku budy w pionie, choć jak pisałem ta buda prawdopodobnie powędruje do kuzyna a ja pomyślę o innej.

psAF4ds.jpeg

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 7
Opublikowano
W dniu 30.03.2025 o 20:15, Pitt_34 napisał(a):

Zotac 5080 Solid , oczywiście biała

Panie to zapewne jak masz biała kartę to ten przewód od argb masz czarny znając zotaca 🤭🤣 jak coś mam biały to możemy się zamienić 🤣🤣

Opublikowano
34 minuty temu, DarkeVo napisał(a):

Panie to zapewne jak masz biała kartę to ten przewód od argb masz czarny znając zotaca 🤭🤣 jak coś mam biały to możemy się zamienić 🤣🤣

Był biały, już poszła zmiana i jednak wróciłem do Gigabyte. Wziąłem  Gigabyte RTX 5080 Master ICE :D

Opublikowano

Zmiany dwie u mnie:

1) Odyssey poszedł do drugiego kompa, a mi się w dobrej cenie udało kupić MSI Optix 30 cali 21:9. Wprawdzie tylko 1080p, ale na pierwszy ultra-wide nie ma co szaleć. Nie wiem czy będę chciał zostać przy tym typie ekranów... Tak czy inaczej, 200hz, dodatkowe porty usb, wideo po usb-c, sporo ustawień pod appką w windowsie, synchronizacja oświetlenia z płytą. Fajny monitorek ogólnie, za 8 stówek jak znalazł.

2) MSI Gaming X Trio 3080ti zamiast asusa TUF. Co ciekawe, kilka fpsów więcej na tej karcie mam, jest też - co zaskakujące - cichsza i chłodniejsza od TUFa. :E No i nie muszę armoury crate do świecidełek instalować.

A tu focie:

20250406_073728.jpg

20250406_073737.jpg

20250406_073745.jpg

20250406_073755.jpg

• Like 7
Opublikowano
12 minut temu, Qrdello napisał(a):

- co zaskakujące - cichsza i chłodniejsza od TUFa

Akurat w serii 3xxx MSI Gaming X Trio były cichutkie, w sumie nic zaskakującego jeśli chodzi o Gaming X Trio vs Tuf w tej serii. Miałem obie. Co nie znaczy, że Tuf był głośny, a wręcz przeciwnie bardzo fajną kulturę pracy miał. 

Jak będziesz chciał zmienić monitor na coś większego typu 34" to pisz na PW. Mam fajny monitor od MSI.

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, DarkeVo napisał(a):

@Pitt_34 co tam masz za wentyle w budzie? wygladają mi na te z alliexpress, jak z kultórą pracy?

Tak z Ali, bardzo fajne wentyle, jeśli chodzi o kulturę pracy to po ustawieniu krzywej są cichutkie. W idle oczywiście niesłyszalne. 

Opublikowano

@Send1N

Przy najbliższej inspekcji (ogólny przegląd + czyszczenie filtrów przecikurzowi) wymienię rozdzielacz, który będzie po mojej modyfikacji :D zasilanie bezpośrednio ze załącza 12V (8pin PSU) i tylko odczyt RPM, PWM do LT6 :)

obraz.png.ec9ac22806c42cfea704fd8daba8c8f1.png

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Trochę inny klimat, niż setup kolegi sprzed paru postów, gdzie sam zasilacz + wentylatory jest więcej warty niż mój samochód :E

Wyprzedaż z piwnicy, 7 dych myślę że była uczciwa cena. Wszystko działa :E CM HAF 932, niezły kolos jak na dzisiejsze standardy.

image.thumb.png.2609ec0cf28766314eb87b5493f6e621.png

image.thumb.png.8342c9ce1d38a0f0e6e3ece8968a5e67.png

• Like 5
  • Thanks 1
  • Upvote 3