Skocz do zawartości

Kącik muzyczny - czyli co nam w duszy gra

SMX

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, michi93 napisał:

Tak z ciekawości MJ na czym słuchasz słuchawki/kolumny etc. ?

Jeszcze całkiem niedawno na CAL'ach z przerobionym kabelkiem ale teraz zupełnie standardowo USB - DAC - wzmak - kolumny. W sumie to tymczasowo bo bym chciał wymienić to i owo ale jak zwykle brak kasiwa mnie blokuje.

Jak zaczynałem swoją edukację muzyczną to grałem na mono z jakiegoś starego pudła i strasznie się jarałem %-)

...niestety przy mojej skali zainteresowań czasami jest trudno dobrać sprzęt i muszę chodzić na kompromisy :/

Dnia 9.10.2020 o 22:31, michi93 napisał:

coś konkretnego na oku na wymianę czy temat rozwojowy :D ?

Niestety temat bolesny z różnych powodów, po pierwsze odtwarzacz CD / wzmak / kolumny wybierane na dużym kompromisie, po drugie brzmienie bardzo na Japońską modłę co nie do końca mi odpowiada. Ostatnia kwestia to funkcjonalność i parametry nieco niższe niż bym sobie tego życzył, co prawda mam już na oku zamienniki ale aż tyle to bym nie chciał wydać.

kolumny - Klipsch RP-600M (oferta Heco jest dużo lepsza w rozpiętości przenoszonych częstotliwości lecz okupiona niską efektywnością)

CD / wzmak Marantz 6006 (brak wsparcia DSD a max DAC to 24/192, dość często mam pliki 32/192 (WAV) więc buba, no i to typowo Japońskie podejście do brzmienia) 

...nie uśmiecha mi się zakup osobnego DSD bo to 1000 + 

Edytowane przez MJ

Już myślałem że to LadyPank :hihot:

W tej chwili słucham Sadao Watanabe ale polecę coś innego, otóż Chihiro Yamanaka, fajny lekki jazz i miła niespodzianka na każdej płycie (zawsze śmiechu kupa jak wtrąca coś klasycznego ale w jazzowym wydaniu). Ostatnia jak do tej pory płyta Rosa jest bardzo fajna i warta przesłuchania :szatanek:

Edytowane przez MJ
jedna literka wiele zmienia :P