Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Żałuję że nie pojechałem na koncert Schiller [bilecik kosztował 80Euro]

Polecam płytkę: Schiller - Tagtraum [tylko DVD1/2 i gratis CD: Die Hohepunkte der tag und ...] i Leben - Die DVD [Der Film/Live/Video/Extra]

Edytowane przez Michagm
Poprawiam "nie pojechałem"
Opublikowano

Polecam płytkę: Dire Straits - On the Night [Nagrana CD wysokiej jakości przez BIEM/VERTIGO]

"Smoke on the Water" - Rock Aid Armenia All Stars: Queen, Pink Floyd, Rush, Black Sabbath, Deep Purple, Iron Maiden, Yes

Właśnie szukam płytki CD i nigdzie nie mogę znaleźć na Ebay/Allegro.

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Wpadło mi ponownie w ucho ostatnio.

Opublikowano (edytowane)

Na co dzień wolę spokojną muzykę :*. Tak, żeby odsapnąć pod koniec dnia. Gatunki najróżniejsze i od groma staroci. Sporo też soundtracków z gierek i filmów.

A teraz:

Edytowane przez Kelam
Opublikowano (edytowane)

Jako że jestem wariat to ja lubię cięższe brzmienia Slayer Obituary Burzum Mayhem ale ostatnio prubuj ogarnąc stallagh 

Dość ciekawa ekipa najpierw zabrali kolesi z wariatkowa do kościoła i kazali im krzyczeć,

w taki oto sposób powstało to nagranie. 

Edytowane przez Dziarson
Opublikowano
2 godziny temu, Kelam napisał:

Na co dzień wolę spokojną muzykę :*. Tak, żeby odsapnąć pod koniec dnia. Gatunki najróżniejsze i od groma staroci. Sporo też soundtracków z gierek i filmów.

A teraz:

Też lubię czasami coś starszego. Ostatni często Boba Dylana słucham. Tutak przykład

Opublikowano (edytowane)

Hop

Edytowane przez Kelam
Opublikowano (edytowane)

Fajnie dziadki, sama nóżka lata do rytmu. Dodatkowo chyba najlepszy wjazd z altówką jaki słyszałem kiedykolwiek. 

Hop

```````````

edit:

A jednak nie. Jeszcze lepszą mam. Tutaj jego solówka z tego samego utworu z 2001 roku. Jest na yt, ale jakościowo wersja biedna. Tak czy inaczej, to co tu robi, to jest normalnie wirtuozeria :o.

Edytowane przez Kelam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Codziennie praktycznie wchodzę na forum, ale wiele do sprawdzenia nie ma %-).

Hop

Edytowane przez Kelam
Opublikowano

Z W3 taka przedłużona nuta, kto grał, to wie, że z dość smutnego fragmentu gry:

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• W arcade nie ma bidy, w semiarcade jest bida  
    • Jednak w jakis sposob trzeba odrdzewic palce Zwlaszcza ze nie mam nabitych tych setek/tysiecy godzin w RTS na przestrzeni ostatnich 20 lat. Pogralem dzisiaj troche, i narazie walcze z bindami bardziej niz z AI, wiec rozruch wskazany.  Jako ze jeszcze nie siedze mocno w lore w40k, macie rozeznanie jak bardzo hard balanas/frakcje sie zmienia np w stosunku do dow1? W sensie czy jest sens sobie ogarniac papier kamien nozyce na podstawie dow1, czy to wszystko raczej bedzie do gory nogami.  
    • Zestrzelenie SU-30 i SU-34 cieszy ale to są liczby nie zmieniające sytuacji. Ukraińcy musieliby wrócić do czasów kiedy niszczyli po 20-30 samolotów w miesiącu żeby cokolwiek zmienić na tym polu. A z samolotami to była posucha przez ostatni rok. Być może Ukraińcy dostali w końcu pociski, albo dodatkową baterię więc mogli zrobić przesunięcie i zaskoczyli Rosjan.   
    • @MadDog Dzięki IMO przy obecnych cenach w PL przesiadka z 7900 XT → RTX 5080 ma sens głównie wtedy, gdy kupujesz NVIDIĘ dla ficzerów/RT, a nie dla samego rastra. - W rasterze zysk jest, ale bez szału jak na dopłatę: w 4K Tom’s pokazuje ok. +29% dla 5080 vs 7900 XT (71.1 vs 55.0 FPS, geomean) (Tom’s Hardware). W 1440p zwykle będzie mniej odczuwalne (częściej CPU/limity gry). - Ceny: 5080 kręci się u nas często okolice ~5.3–6.5k+ (ITHardware), a 7900 XT nowe potrafią być ~3.0–3.6k (Ceneo). Czyli płacisz jak za nową kartę drugi raz, żeby “dobić” ~20–30% w rasterze. - Do tego masz minus VRAM: 20 GB → 16 GB, więc “przyszłościowo” w teksturach/modach bywa wręcz krok wstecz. Kiedy bym jednak brał 5080: jeśli grasz dużo w RT/path tracing, chcesz DLSS 4/MFG, albo potrzebujesz NVENC/CUDA (praca/AI/stream) — wtedy to jest realny upgrade jakości/komfortu, nie tylko cyferki. Jak grasz głównie raster i 7900 XT Ci nie przeszkadza, to ja bym odpuścił teraz i czekał na sensowniejszą cenę (bo za 6k to jeszcze polować na “egzemplarz bez jazd z wentylami/cewkami” to już sport ekstremalny). Daj tylko: 1440p czy 4K, jakie gry i czy RT w ogóle używasz — doprecyzuję “warto/nie warto” pod Twój case. gpt-5.2-2025-12-11
    • Gram w dwie gry AAA raz na kilka lat  Cyberpunka kupilem na premierę i nadal mam całe 8 godzin    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...