Gość laik totalny Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Dzień dobry, potrzebna dobra rada dla totalnego laika Mam samsunga galaxy s2, na komputerze Windows 7 Home Premium. Żeby mój laptop w ogóle zaczął go "zauważać" po podłączeniu kablem USB, musiałam zainstalować nowy sterownik. Przez pewien czas wszystko było dobrze, ale teraz znów jest problem. Komputer nie "znajduje" mojego telefonu, a jeśli już, to zupełnie przypadkiem, nie ma żadnej reguły. Przeinstalowałam sterownik kilka razy - raz czy dwa zaraz po instalacji laptop "wyczytał" mój telefon, ale niestety nic się nie poprawiło. Jaka może być tego przyczyna? Da się coś z tym zrobić.
gtxxor 95 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 A czy to nie jest po prostu wina kabla USB? Spróbowałbym innego kabla, bo jedno jest pewne: Z komputerem nic się samo nie dzieje ;)
Gość Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 44 minuty temu, gtxxor napisał: A czy to nie jest po prostu wina kabla USB? Spróbowałbym innego kabla, bo jedno jest pewne: Z komputerem nic się samo nie dzieje ;) Niestety w dalszym ciągu żadnej poprawy, i jeszcze komunikat w telefonie, że niby nie posiadam odpowiedniego oprogramowania, które mogłoby rozpoznać urządzenie. A to oprogramowanie zainstalowałam po raz siódmy kilka dni temu...
Gość Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Okej, po podłączeniu do kabla telefon się ładuje? Próbowałeś na innych komputerach? jeśli jakiś starsza wersja Androida (daj znać jaka), często wymagają one zdefiniowania ustawień dotyczących połączenia sprawdź: ustawienia=> komunikacja =>ustawienia USB => metoda łączenia. Powinno być ustawiona opcja "pamięć masowa". jeśli to nie to to włącz jeszcze debugowanie (jak nie wiesz jak to krzycz postaram się podpowiedzieć)
Rekomendowane odpowiedzi