Gość Robert Pruszyński Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Witam. Zacznę od razu. A więc zepsuł mi się 2 miesięczny procesor i5 6600k. Chcę go wysłać na gwarancję. Nie chcę wysyłać go poprzez morele.net i dlatego złożyłem wniosek na stronie intela. Napisali do mnie po angielsku z zapytaniem co się dzieje z procesorem. Oczywiście odpisałem im. Powiedzieli zebym posprawdzał parę rzeczy. Gdy nic to nie dało napisałem ,że dalej nie działa. Wtedy Intel napisał ze wymienią mi procesor na nowy i ,że przyjedzie do mnie kurier we wtorek i mam go wysłać paczką do Holandi. Przyszedł do mnie meji od IntelWarrantyReturns@dhl i są w nim 2 załączniki (DHL collection details) oraz ( DHL return labels) z którymi nie wiem co dokładnie zrobić. Mam te 2 załączniki wydrukować i nakleić na paczkę? I czy ponisę jakieś opłaty za wysyłke itp.?
gtxxor 95 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Wydrukuj obydwa i zapytaj kuriera, zapewne wrzuci Ci w foliową kopertkę samoprzylepną i voila.
Gość Robert Pruszyński Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Ok. Tak zrobię. Ale czy nie będę musiał ponosić żadnych kosztów? Trochę się boję wiadomo ...
gtxxor 95 Opublikowano 1 Lipca 2016 Opublikowano 1 Lipca 2016 Jeśli masz już wygenerowany list, to zapewne paczka jest opłacona.
Rekomendowane odpowiedzi