Bezew Napisano March 9, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 (edytowany) Witam, korzystam ze słuchawek, które mają tylko jedno wyjście mini jack, i mam problem z bardzo słabą jakość mikrofonu. Wiem, że nie jest to wina słuchawek, ponieważ korzystając z rozgałęźnika na mikrofon i słuchawki na komputerze kolegi, wszystko działało bardzo dobrze. Cały problem polega na tym, że korzystam z laptopa, w którym jest tylko jedno wejście do słuchawek, więc rozgałęźnik nie wchodzi tu w grę. Pytanie czy przejściówka mini jack - USB tu pomoże, czy może kompletnie nic to nie zmieni. Z góry dzięki za pomoc. Edytowano March 9, 2021 przez Bezew Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano March 9, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 gdybyś podał model słuchawek/laptoka to pewnie ułatwiłoby diagnozę ;) 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano March 9, 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 @ernig Słuchawki: Acer predator Galea 311 Laptop: Asus F555L Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano March 9, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 skoro sprawdziłeś słuchawki na innym komputerze i wszystko jest ok i przy założeniu, że masz dobrze ustawioną czułość mikrofonu na swoim laptopie, to wg mnie takie objawy mogą wskazywać na problem z gniazdem jack. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano March 9, 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 @ernigDlatego pytam, czy wystarczy kupić przejściówkę mini jack - USB. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano March 9, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 zapewne masz na myśli zew kartę dźwiękowa pod usb,bo nie słyszałem o przejściówce usb-jack do pc zanim wyrzucisz kasę wrzuć jeszcze screena z ustawieniami czułości mikrofonu Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano March 9, 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 @ernig Tak, faktycznie o tą kartę mi chodziło, ale nie wiedziałem, że tak się to nazywa. Przesyłam zdjęcie z ustawieniami czułości, ale wątpię, że to coś zmieni, bo problemem nie jest to, że słychać mnie słabo, ale to, że jakość tego dźwięku jest ładnie mówiąc nieładna. Przesyłam też próbkę mojego głosu, może zobaczysz, że jakość pozostawia wiele do życzenia Słaby mikrofon.mp3 Chyba wiem o co może chodzić. Nawet kiedy mam podłączone słuchawki, to działa mikrofon nie od słuchawek, ale od laptopa. Zacząłem nagrywać z podłączonymi słuchawkami, w trakcie mówienia odpiąłem słuchawki, a mimo to nagrywany dźwięk nie zmienił się ani trochę. Teraz pozostaje pytanie dlaczego tak się dzieje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezew Napisano March 9, 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 @ernigwszystko jasne. Poczytałem trochę i okazuje się, że mój laptop posiada 3 stykowe wejście, a żeby korzystać ze słuchawek i mikrofonu jednocześnie potrzebne jest 4 stykowe wejście. tylko co w takiej sytuacji zrobić, aby móc korzystać z mikrofonu od słuchawek. Masz może jakiś pomysł? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernig Napisano March 9, 2021 Zgłoś Udostępnij Napisano March 9, 2021 może coś takiego załatwi temat adapter jack3 pin na 4pin https://pl.aliexpress.com/i/4001162814929.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się