dominikbartlomiej 0 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam! Opis sprawy: jak w temacie, posiadam starszego laptopa z 2010 roku, na którym mam dość dobrze działającego Windows 7, który stoi od nowości. Korzystam z tego jak ze stacjonarnego czasami i czasami jak gdzieś muszę jechać i co nieco popracować. Pomimo tego, że ciężka 17-stka to jest, służy dobrze zatem chciałem tylko kosmetycznie co nieco popoprawiać, odrobaczyć na maxa i zrobić kopię całego systemu Windows 7 z kopią plików na innych partycjach na zewnętrzny dysk 1 terabajtowy. Pyt 1) Czy ktoś robił takie rzeczy i mógłby coś doradzić? Np. jakim oprogramowaniem to można zrobić? Pyt 2) A i jeszcze jedno pytanie: czy mając zakupioną aktualizację z Vista do Windows 7, którą właśnie nabyłem jakoś 5 lat temu, mogę gdzieś sobie obraz płyty CD/DVD pobrać na dysk i zrobić sobie taki jakby rescue disc do naprawiania systemu Windows 7? wielkie dzięki, za wszelkie porady, błogosławionego dnia:)
dominikbartlomiej 0 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2016 I jak, pomoże ktoś? Ok, zasięgnąłem opinii i na innym forum,ktoś mi zaproponował to rozwiązanie: EASEUS Todo Backup I póki co testuję
gtxxor 88 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Oj sorry, przeoczyłem zupełnie tego posta... ;p Ja korzystam z Norton Ghosta.
dominikbartlomiej 0 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2016 1 godzinę temu, gtxxor napisał: Oj sorry, przeoczyłem zupełnie tego posta... ;p Ja korzystam z Norton Ghosta. Darmowe?
dominikbartlomiej 0 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2016 A teraz z kolei chciałem na laptopie teraz zrobić jakoś kopię na dysku zewnętrznym 1 terabajt, ale on mi coś dziwnie wiesza cały system, nie czyta jakby w "Mój komputer" dysku zewnętrznego i nie wiem o co chodzi. W sumie to chciałem jedno najlepsze narzędzie, bo ludzie sporo radzą. na razie to testuję na stacjonarnym -> EASEUS Todo Backupi przy jakiejś 8 aktualizacji w trayu, wywala mi błąd... hmm, może mało miejsca dlatego woła, że jest problem, chociaż te pliki aktualizacji to mają po 2 mega z hakiem... A teraz z kolei
Rekomendowane odpowiedzi