ernig 238 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 trochę czasu brak na relacje ale wrzucę tak na szybko przymiarki
Buczo 53 Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Ahh, jaki efekt promienia światła ;)
ernig 238 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 nie był to planowany efekt ;) ale wyszło całkiem fajnie
ernig 238 Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) trafiła się chwila luzu więc pora uzupełnić brakujące wpisy. Jak wspominałem w założeniach, chciałem wygładzić front obudowy. Aby uzyskać założony cel w pierwszej kolejności musiałem się pozbyć zatoki 5,25, w pierwszym etapie zaślepka we wspomnianej zatoki została przyklejona do reszty frontu.Później w ruch poszła szpachla i papier ścierny a uzyskany efekt wygląda następująco Spoiler Kolejnym etapem prac nad frontem było dołożenie filtra przeciw kurzowego. Jedyny otwór przez który zasysane jest powietrze do wnętrza obudowy znajduje się od na spodzie frontu. Dzięki temu sprawa ofiltrowania wydawała się dość prosta. Ze starej CM Elite zabrałem jedną z zaślepek która po drobnych modyfikacjach powinna dobrze spełniać rolę filtra. Spoiler Kiedy udało się przygotować filtr należało wymyślić sposób jego instalacji w obudowie. Sprawa okazała się banalnie prosta, wystarczyło wykorzystać dwa kawałki tworzywa złożone w "kanapkę" . Ten niżej musiał być mniejszy, dzięki czemu powstało coś w rodzaju prowadnicy w którą można wsuwać filtr . Spoiler Żeby zakończyć temat frontu. Ostatnią pracą jaką wykonałem było oklejanie. Już jakiś czas temu spodobała mi się folia szczotkowane alu i dlatego postanowiłem użyć właśnie jej . Spoiler Teraz zastanawiam się czy boki też traktować folią czy jednak zostawić taki kontrast . W kolejnym etapie prac zajmę się przymiarkami we wnętrzu obudowy. Edytowane 17 Listopada 2016 przez ernig
Buczo 53 Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 Ja bym jednak okleił boki także
ernig 238 Opublikowano 17 Listopada 2016 Autor Opublikowano 17 Listopada 2016 a ja się zastanawiam i raczej jestem za pozostawieniem w takiej formie jak jest
ernig 238 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2016 Miał być szybki mod, a wyszło jak zwykle . W tzw międzyczasie udało się kupić mobo w formacie matx do przymiarek więc prace we wnętrzu mogły nabrać tempa. Na początku postanowiłem ubrać przewód EPS, wyjmowanie pinów z wtyczek BQ to była masakra ale się udało Za jednym zamachem postanowiłem przewlec kabelki przez cover piwniczny. Następnym elementem który musiałem zmodyfikować był przedni cover wentylatorów, zyskał on jeden bok. Wykonany został z czarnego spienionego pcv a po modyfikacji wygląda tak Niestety mimo tego, że założenie wnętrza było ustalone to po kilku przymiarkach okazało się, że nie do końca mi odpowiada.Głównie za sprawą dokupionych elementów LC. Dlatego postanowiłem dokonać jeszcze kilka zmian w osłonie piwnicy. I tyle na dziś. Pozdrawiam
ernig 238 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2016 gdybym tyle nie kombinował to już dawno byłoby po sprawie ;) a tak to dopiero nabiera kształtów kolejna sprawa, że trafiła się obsuwa z elementami LC potrzebuję jeszcze dwóch adapterów obrotowych 900 i 450 czarnych, jeśli ktoś ma na zbyciu to proszę o kontakt
ernig 238 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Prace wolno postępują, czekam jeszcze na kilka gratów i mam nadzieję że do końca roku uda się zamknąć projekt. Poprawki przy piwnicznym coverze Czas popracować nad kablami Edytowane 13 Grudnia 2016 przez ernig
ernig 238 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 Dziś dojechał pierwszy z wyczekiwanych elementów
Buczo 53 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Oglądałem zastosowanie tego na zdjęciach w necie i mam mieszane uczucia hmmm ;)
ernig 238 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 kiedyś producenci umieszczali gniazda zasilania na tylnej krawędzi i nie trza było takich wynalazków
Buczo 53 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Hmm może to po prostu kwestia gustu i wizji właściciela, a o tym się nie dyskutuje
bangibang 29 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Kiedyś karty były dużo mniejsze, to można było umieścić zasilanie na tylnej krawędzi. Przy dzisiejszych gigantach mógłby być problem z podłączeniem, w mniejszych obudowach ;)
ernig 238 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2016 to prawda, karty były mniejsze no ale dodanie takiego power linka jeszcze zwiększa długość karty, więc jednak lepszym rozwiązaniem byłoby dodanie gniazda na końcu ;) a dla ktosiów z mniejszymi obudowami są mniejsze ver kart a tak wygląda zainstalowany
bangibang 29 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 A może pomalujesz logo evgi na power linku na czerwono?
ernig 238 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2016 sprzęt tymczasowo w S340 siedzi więc nie będę kombinował
ernig 238 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2016 jeszcze w zeszłym tyg dojechała część brakujących gratów ale ze względu na święta i inne obowiązki nie mogłem się zabrać za składanie Może uda się coś podziałać w łykend Michał jeszcze raz WIELKIE Dzięki
ernig 238 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2017 Do projektu trafi też nowa elektrownia
ernig 238 Opublikowano 16 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) No dobra trzeba deczko z tematem ruszyć bo projekt ma się ku końcowi a z opisem w lesie jestem . Zacznę od tego że koncepcja boku uległa zmianie. Pierwotnie miałem zainstalować oryginalny bok od hyperiona ale musiałbym polerować plexi bo deko się zadrapała. Dlatego postanowiłem że bok zostanie wymieniony na szkło dymione grafit. Żeby tafla mogła się trzymać potrzebowałem wsparcia dla śrub i dlatego oryginalne kątowniki usztywniające konstrukcję obudowy zostały wymienione na aluminiowe wstawki o grubości 3mm. Dzięki takiemu zabiegowi mogę spokojnie dokręcić szybę w wersji testowej wygląda to tak Przyszedł też czas na odsłonięcie coverów Kabelek EPS od elektrowni zyskał nowe ubranko A po ciemnej stronie mocy na dobre zadomowiły się AQ 5LT oraz NZXT HUE+ Na koniec jeszcze kilka fotek w promocji Edytowane 16 Stycznia 2017 przez ernig
Rekomendowane odpowiedzi