ernig Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) No to pora kończyć ta nierówną walkę, miał być szybki mod a wszyło jak zwykle. Mam nadzieję że kolejne projekty pójdą zgodnie z planem a to za sprawą nowego stanowiska warsztatowego, które właśnie się krystalizuje . Wreszcie domownicy będą mogli odpocząć No dobra ale wracając do tematu w trakcie oczekiwania na dostarczenie brakujących elementów postanowiłem dorobić nowy, lepiej dopasowany cover na porty IO. Sprawa prosta i nie wymagająca specjalistycznych narzędzi Spoiler No to finał Mój stary bloczek wymagał odrobinę czułości bo zapuścił się strasznie przez ostatnie lata Montaż dysków SSD Spoiler Pierwsza wersja Zawsze mnie krew zalewa jak mam walczyć z rurkami, jeszcze nigdy nie udało mi się ich poprowadzić w 100% tak żeby było idealnie. Ale może kiedyś się uda . Wersja druga , na ta chwilę ostateczna . Na całe szczęście tym razem zmarnowałem, na obie wersje, tylko dwa odcinki rurek więc nie jest źle . No i koniec pierwszego etapu . Edytowane 17 Stycznia 2017 przez ernig Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Wyszło świetnie! Nie wiem czy ten "węzeł gordyjski" z rurek był zamierzony, ale prezentuje sie oryginalnie! A szyba całkiem zmieniła ta obudowę, oczywiście na plus Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dzięki, węzeł powstał ponieważ pierwsza wersja rurek wydała mi się zwyczajna to jeszcze stanowisko bojowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Eleganckie stanowisko! P.S. Co to za klawiatura? Mechanik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 17 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 klawa to genesis RX69 taki oszukany mechanik tzn mechanik z wyglądu z działania membranoowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Hehe, ale prezentuje się całkiem, całkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Myślę że udało mi się pokazać, że obudowa która dla większości wydawała się na początku beznadziejna, może po włożeniu w nią odrobiny pracy wyglądać ciekawie . Jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 No dokładnie. Co prawda do obudów typu Cube mnie nie przekonała hehe, ale podoba mi się efekt końcowy i sama metamorfoza Poza tym sam worklog dużo mnie znów nauczył i za to dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 e// no to jeszcze jedna kwestia dla potomnych. Dla zainteresowanych instalacją gtx 1070 sc od EVGA w układzie inverted. Aby odwrócić podświetlone logo na karcie należy posiadać klucz imbusowy o rozmiarze 1,5 oraz ostre skalpel lub nóż do tapet. Srebrna aluminiowa ramka okalająca logo trzyma się na trzech śrubach do odkręcenia których należy użyć wspomnianego imbusa. Po odkręceniu należy delikatnie zdemontować ramkę, należy uważać żeby zbytnio nie odkształcić ramki. Po zdjeciu Następnie delikatnie podważamy logo i gdy możemy je już unieść delikatnie oddzielamy naklejkę od spodniej warstwy Następnie odwracamy logo i mocujemy je we właściwej pozycji, będzie się trzymała bo ma pod spodem warstwę kleju. Ramkę dopasowujemy na właściwym miejscu i skręcamy wszystkie śruby Na koniec wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Znalazło się deko wolnego czasu w weekend więc postanowiłem dorzucić podświetlenie bloku CPU bo jakoś ciemno w tamtej okolicy ;) Przy okazji jeszcze kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Fajny efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriankiller Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 na mnie narzekal ze sie nie chwale a sam to noramlnie pelen unboxing dal gratki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Niestety nie było czasu paczucha dojechala w ostatniej chwili przed samym urlopem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 jak zwykle z czasem kiepsko ale trzeba deko ruszyć z pracami. Etap II zgodnie z planem w tym etapie wszystkie wentylatory zostaną zmienione na Alphacool NB-eLoop 1200rpm. Kilka z nich będę musiał przemalować mam nadzieję że nie stracą na kulturze pracy . Ale wyjdzie w praniu . Na początek kilka fotek Wybrałem kolor czarny jako najbardziej uniwersalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ciekawe te wentyle! Będziesz przemalowywał tylko łopatki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 tak, sam rotor już je rozbierałem nie ma z tym problemu ale lipa może być z równym nałożeniem farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 No właśnie gdzieś już się spotkałem w internetach, że nie zawsze dobrze, by malować łopatki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 jak uda się pomalować cienką warstwą to powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 no to kolejna porcja fotek tym razem adaptery i blok cpu Całkiem spory ten bloczek Sprzętu jest jeszcze na kilka sesji więc musicie uzbroić się w cierpliwość. Niestety nie mogę ruszyć z poważniejszymi pracami bo cały czas trwa walka z przenoszeniem warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Spokojnie, wytrzymamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 wpadło nowe szkiełko oraz tło to można było popełnić kolejną sesję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 No no no, zaczynam mieć kompleksy, że nie mam tła ;) hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi