Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z zabezpieczeniem przeglądarek na jednym komputerze. Komputer z Windows 10.

Łącze się z nim przez TeamViewer i nie widzę nic w oknie przeglądarki. Tylko albo białe albo czarne tło. Próbowałem na Chrome i na Edge.

Zastanawia mnie czy to może mieć związek z Chrominium. Na komputerze był zainstalowany Eset enterprise, ale wygasła licencja i odinstalowałem.

Obecnie jest tylko Windows Defender.

Czy blokować może jakaś wtyczka? Dodam, że Edge do tej pory nie był używany, a i tak nic nie widać przy połączeniu zdalnym. Na innych komputerach wszystko jest ok, mam problem tylko z tym jednym i już nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano

Add --disable-gpu as an extra argument on Chrome launch:

Right-click the Chrome icon -> Properties

Add to this switch to the end of the "Target":

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-gpu

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za podpowiedzi. Pierwszej metody nie znałem, co do drugiej odpowiedzi, to niestety musi być chrome. Np. w drugiej robocie pracują tylko na Mozilli i... Internet Explorer że 😂

Winowajcą okazały się resztki po Esecie. A ja całą noc nie spałem... Odrobina snu z rana i od razu lepiej. Dzięki

Edytowane przez Damianoo
Opublikowano

Jednak problem dalej jest. Jak odpalę ręcznie na kompie przeglądarkę to widać ją w TeamViewer. Po zamknięciu i otwarciu zdalnie nadal nic nie widać. Targetu po aktualizacjach nie mogę zmienić 

Opublikowano

To dość typowy problem, ja tak miałem także w menu start, że jak odpaliłem zdalnie, to było bardzo małe i zawartość się w ogóle nie przewijała, a jak ręcznie na kompie, to wyglądało ok wtedy. Próbowałeś odpalić Chrome z tym dodatkowym parametrem podanym wyżej?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 20.05.2022 o 09:06, kbk napisał:

Add --disable-gpu as an extra argument on Chrome launch:

Right-click the Chrome icon -> Properties

Add to this switch to the end of the "Target":

"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-gpu

Nie mogę tego znaleźć, teraz jest przeniesione gdzieś do ustawień samego Chrome

Dnia 21.05.2022 o 09:37, kbk napisał:

albo tak. z forum teamviewera

image.png

Nie mam tego wpisu w rejestrze.

Chrome działa "normalnie" jak ustawię tryb zgodności z Windows Vista.

Dodatkowo jak włącza mi się kontrola urzytkownika (czyli np. włączając regedit) to też mam czarny ekran

Opublikowano
2 godziny temu, Damianoo napisał:

Nie mogę tego znaleźć, teraz jest przeniesione gdzieś do ustawień samego Chrome

Zrób sobie po prostu skrót do Chrome na pulpicie, prawy klik na niego, wejdź we właściwości i dopisz jak poniżej:

s1.png

2 godziny temu, Damianoo napisał:

Nie mam tego wpisu w rejestrze.

Ja też nie mam, więc trzeba utworzyć. Prawy klik i nowy DWORD 32-bitowy jak na screenie, z nazwą DisableHWAcceleration. Potem w niego wchodzisz i nadajesz wartość jeden jak na screenie wrzuconym wcześniej przez kbk.

s.png