Chłodzenie na i5 4670K +gladius m40
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Zas · Opublikowano
(Trochę jak w tym starym dowcipie o słoniu i fortepianie, albo że na całym świecie x y, a w Rosji y x...) Może nie jest to najlepsze forum do założenia podobnego wątku, ale lepsze takie niż żadne, bo z tego, co zauważyłem, wszystkie dawne fora budowlane dawno zdechły. Nie wiem, gdzie jeszcze mógłbym szukać informacji. Grupki na facebooku to rakowisko pełne nabzdyczonych Januszy budowlanki... no i zaczynam się zastanawiać, jakie są realia, bo jeśli dokładnie takie, jak na facebooku, to mogę jednak zapomnieć o "własnym em"... Do rzeczy. Czy ktoś z was w ostatnich dwóch-trzech latach remontował lub urządzał mieszkanie? Chciałbym poznać wasze doświadczenia. Korzystaliście z usług jednej firmy, czy pojedynczych fachowców? Dostaliście ogólną wycenę robót za m2, czy szczegółowy kosztorys z wyszególnionym każdym metrem bieżącym dociętej płytki, każdym wywierconym otworem, każdym wkręconym wkrętem i prowizją od każdego zakupionego produktu? Żądaliście takiego kosztorysu? Rozliczaliście się etapami? Kupowaliście materiały sami, czy zleciliście to "majstrom"? Dostaliście pełną listę, czy trzeba było lecieć na czuja i na żywioł? Ile zapłaciliście w sumie, za jaki metraż i jaki był standard - zwykłe płytki, farba, normalne oświetlenie, czy płytki 1x2 z marmuru karraryjskiego, podwieszane sufity, kilometry pasków LED i okładziny z białego betonu architektonicznego? Duże miasto czy prowincja? Tak, zastanawiam się, ile może kosztować całość wykonawstwa vel "robocizny", bo materiały policzyć względnie łatwo. Natomiast ceny sugerowane w sieci na różnych stronach czy zebrane przez Gemini nijak się mają do tego, co wypisują majstry na facebooku. I z jednej strony biorę poprawkę na przechwałki całego tego towarzystwa, z drugiej... myślę, że w takim wątku mogę uzyskać bardziej realne - nawet jeśli jedynie jednostkowe- dane. -
Przez nozownikzberlina · Opublikowano
no spoko, ale co mnie obchodzi co robi autor moda w swoim wolnym czasie? przestań używać windowsa bo bill gates podobno latał na wyspę epsztejna który podobno jest pedofilem ja dołączyłem do Rosji w propagandowej grze, chyba jestem z KGB a jak Niemcami podbiję cały świat, to jestem nazistą, co? xDDDDDDD -
Przez DarkeVo · Opublikowano
Wszystko zależy czego oczekujesz bo z temperaturami jest na ogół podobnie. Najważniejsze jest wybrać taka która sie Tobie i tylko Tobie podoba -
Przez Devils1100 · Opublikowano
To swoją drogą ale lepiej trzyma niz S24 na Exynosie 2400 -
Przez panicz patryk · Opublikowano
Nie mam okna, mam zwykły panel z materiałem wytłumiającym. Co do wyłączenia śmigieł chłodzenia to....., nie da się, nie mają one 0 RPM . Zastąpiłem je P14 PWM PTS. Miałem nagrać filmik, ale nie będzie raczej potrzebny. Jak widać na zdjęciu AIO jest podniesione i ładnie siedzi w budzie. Nie ciągnie też karty w dół. Przy okazji zauważyłem, że fan header numer 5 nie działa prawidłowo. Wygląda na to, że nie ma na nim stabilnej dostawy napięcia. Jest dobrze jak są podłączone 2 śmigła i kręcą się na 100%. Jak dodam trzecie śmigło to wszystkie trzy rozpędzają się do 100%, ale po około 6-10 sekundach zwalniają gwałtownie, tak jakby ktoś odciął zasilanie. Po kolejnych 3 sekundach próbują znowu wystartować, tym razem do jakiś 70% i ponownie następuje odcięcie zasilania.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi