Skocz do zawartości

uruchamianie programu razem z systemem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zainstalowany program kalendarz z alarmami i przypomnieniami i chce żeby uruchamiał się razem ze startem Windowsa.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :)  Zrobiłem tak jak poinstruowałeś. Po ponownym uruchomieniu komputera niestety program się nie uruchomił :(  Sprawdziłem w okienku "konfiguracja systemu" na za zakładce uruchamianie - pojawił się mój program. Poratuj :(

Opublikowano

to moze zacznijmi od poczatku... jaki masz system...?

w windowsie 7 lokalizacja tego folderu znajduje sie w:

C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\

gdzie xxx to twoja nazwa uzytkownika po umieszczeniu tam skrotu musi sie uruchamiac

w windowsie xp mozesz to zrobic przez pasek startu: start->programy->autostart.

oczywiscie mozesz napisac krociutki skrypt jednak to bez sensu jesli umiescisz skrot w odpowiednim miejscu;)

Jednak tak jak napisal stomek007 poszukaj w obcjach programu, powinna byc taka obcja;)

pozdrawiam

Opublikowano

Obecnie mój system to  Windows 7

Skrót umieściłem w folderze do którego adres jest taki jak podałeś czyli:

C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\

Bardzo dużo kombinowałem i rozmyślałem  i chyba już znam przyczynę ale nie wiem jak ją usunąć

Od kupna komputera z tym systemem,  po próbie uruchomienia niektórych programów (w tym także Kalendarza) nie otwiera się od razu wybrany program tylko zawsze pojawia się komunikat o treści "Czy chcesz zezwolić następującemu programowi na wprowadzenie zmian na tym komputerze" i dopiero wciśniecie przycisku "tak" powoduje uruchomienie programu. Zauważyłem że skróty tylko tych programów umieszczone w folderze autostart nie uruchamiają się po starcie systemu

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...