Gość Konrad Opublikowano 4 Listopada 2016 Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam. Mam zainstalowany program kalendarz z alarmami i przypomnieniami i chce żeby uruchamiał się razem ze startem Windowsa.
gtxxor 93 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Utwórz skrót do tego programu w folderze Autostart ;)
Gość Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź Zrobiłem tak jak poinstruowałeś. Po ponownym uruchomieniu komputera niestety program się nie uruchomił Sprawdziłem w okienku "konfiguracja systemu" na za zakładce uruchamianie - pojawił się mój program. Poratuj
stomek007 0 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 A nie ma w opcjach programu żeby uruchamial się wraz ze startem systemu?
Enoxide 1 Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 to moze zacznijmi od poczatku... jaki masz system...? w windowsie 7 lokalizacja tego folderu znajduje sie w: C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ gdzie xxx to twoja nazwa uzytkownika po umieszczeniu tam skrotu musi sie uruchamiac w windowsie xp mozesz to zrobic przez pasek startu: start->programy->autostart. oczywiscie mozesz napisac krociutki skrypt jednak to bez sensu jesli umiescisz skrot w odpowiednim miejscu;) Jednak tak jak napisal stomek007 poszukaj w obcjach programu, powinna byc taka obcja;) pozdrawiam
Gość Opublikowano 7 Listopada 2016 Opublikowano 7 Listopada 2016 Obecnie mój system to Windows 7 Skrót umieściłem w folderze do którego adres jest taki jak podałeś czyli: C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\ Bardzo dużo kombinowałem i rozmyślałem i chyba już znam przyczynę ale nie wiem jak ją usunąć Od kupna komputera z tym systemem, po próbie uruchomienia niektórych programów (w tym także Kalendarza) nie otwiera się od razu wybrany program tylko zawsze pojawia się komunikat o treści "Czy chcesz zezwolić następującemu programowi na wprowadzenie zmian na tym komputerze" i dopiero wciśniecie przycisku "tak" powoduje uruchomienie programu. Zauważyłem że skróty tylko tych programów umieszczone w folderze autostart nie uruchamiają się po starcie systemu
Rekomendowane odpowiedzi