Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten imperialny stout to imperialny milk stout, zjadło część stylu :E 

Ogólnie też taki se, nie przepadam za słodem żytnim, a tu ewidentnie go czuć, do tego na aromatach i o ile nie mam nic przeciwko nim jeśli są zaznaczone w składzie, a są, to najważniejsze umieć ich używać, tu jest jakoś tak sztucznie i mam wrażenie, że z tym słodem sprawiały, że całość wydawała mi się gryząca, drapiąca w gardło i alkoholowa. Gdyby to był RIS to spoko ale totalnie nie pasuje to milk stouta.

Dziś w planach degustacja Domu Towarowego.

Opublikowano

Dom Towarowy na aromatach ale jest ok. W zapachu lody orzechowe, w smaku gdzieś tam przebijają się wyraźniej ale nie jest to ani męczące ani odrzucające. Kawy specjalnie jakoś dużo nie ma. Ogólnie poprawne piwko i tyle.

Niestety próbowałem też Piwo Pistacjowe Ciemne z Witnicy, dostałem w prezencie. Ale to paskudne jest! Po % myślałem, że to jakiś porter chociaż będzie, a to niby schwarzbier. W aromacie sztuczna pistacja, chemiczna w opór, w smaku podobnie. Smakuje jakbyście sobie wlali do gęby aromat do ciasta. Po pierwszym łyku pomyślałem, że mega ale to mega słodkie i miałem skojarzenie własnie z aromatem do ciasta ale jeszcze dałem mu szanse, drugiego wyplułem :E Szczerze to dawno nie piłem czegoś tak paskudnego.

• Like 1
Opublikowano

No jeśli lubisz bałtyki to nic dziwnego, że Dom nie podszedł, To jednak zupełnie co innego.

Komes tak spadł na jakością? Zawsze brałem i był to dla mnie klasyczny PB. W sumie mam chyba sprzed 2-3 lat i z zeszłorocznego zestawu różne i były pite na święto porteru i nie przypominam sobie by któryś był słaby.

Opublikowano

Dzisiaj zaszedłem do Lidla. Głównie brałem black ipa oraz wc (ostatnio mam ochotę na goryczkę). Kupiłem 2 piwa od FF (seria Game Over) Slug i Pandemonium. Dwa piwa od Birbanta, dawno od nich nic nie piłem. I double black ipa z Czterech Ścian.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mnie z "normalnych" piw to piję żywca i okocim mocniejsze to Jabłonowo albo kuflowe mocne ale moje ulubione z poskich piw to Okocimski

porter (mój stary woli żywieckiego porterka) niezłe też są Tatra zwykła  jak i mocna albo Harnaś Kiedyś na Słowacji piłem Velvet też był niezły ale w W-wie 

raz go tylko niestety spotkałem tylko raz :( ,  z Lidlowskich to niezły jest Perlenbacher zarówno zwykły jak i bawarski a z pieronkowych to kustosz ale mocny

a, jak jestem u teściowej w monachium to smakują mi niemieckie piwa bawarskie głównie Paulaner