Gość Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Wygląda ciekawie - że też chce Ci się tak bawić ;)
ernig 238 Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 dzięki, jeszcze masa roboty ale już coś widać ;)
ernig 238 Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Opublikowano 30 Maja 2017 prace nad podstawą do stacji na ostatniej prostej
ernig 238 Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Opublikowano 30 Maja 2017 dzięki to dorzucę jeszcze parę fotek z lepszym światłem
ernig 238 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2017 cały zeszły tydzień udawało mi się wygospodarować trochę czasu i dłubałem zawzięcie przy obudowie stacji na dzień dzisiejszy wygląda to tak dzięki za uwagę
ernig 238 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2017 Aktualny etap prac należy do najnudniejszych.Nakładanie kolejnych warstw bejcy, czekanie aż wyschnie, szlifowanie i od początku . Trwa to już prawie tydzień Niemniej jestem co raz bliżej uzyskania właściwego koloru i faktury . Aktualnie obudowa wygląda tak Jak widać na fotkach pojawił się też nowy element czyli zewnętrzna ramka. Na malowanie zmarnuje jeszcze pewnie kilka dni, później zostanie już tylko poskładać wszystko Dzięki za uwagę
ernig 238 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2017 dzięki Buczo,już widać światełko w tunelu ;) deko się ruszyło, fajnie jest kiedy widać jakieś postępy, wspomniana wczoraj ramka zyskała nowe "ubranko" i ramka w pełnej okazałości Każdy sprzęt komputerowy musi mieć podświetlenie. Cooling sytation to nie sprzęt gamingowy więc nie będzie to RGB ;) a jedynie biały zimny. Dzięki za uwagę
Buczo 53 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Nie no, pomysł z tą maskownicą świetny!
ernig 238 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2017 ha, raz mi się udało utrzymać założenie projektu od planów prawie do końca ;)
ernig 238 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 kolejny drobny krok, przybliżający projekt do końca. Tym razem zabrałem się za wypełnienie otworów w bokach obudowy. Jak już wcześniej pokazywałem zew. powierzchnię będą stanowiły grille Phobya ale żeby nie było zbyt dużych prześwitów pod grillami będzie materiał "filtrujący". Po zainstalowaniu wszystkich elementów obudowa wygląda tak Żeby zakończyć budowę muszę dostać jeszcze graty z angeli. Część z nich znajdzie swoje miejsce pod klapką . Na fotce poniżej przyłącze zasilające stację i włącznik podświetlenia. Dzięki za poświęcony czas
ernig 238 Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2017 było w poprzednim poście , zainstalowałem taśmę rgb ale jest możliwość włączenia jedynie zimnego białego
ernig 238 Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Opublikowano 10 Lipca 2017 dojechały wreszcie brakujące elementy na dniach postaram się zakończyć projekt
ernig 238 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Za mną pracowity weekend, udało się wreszcie wygospodarować trochę czasu i pchnąć projekt do przodu . Ale zanim przejdę do opisania postępów z prac jeszcze słów kilka o ostatnio zakupionym siedzisku. Mój stary "prezesowy" fotel był ze mną ponad 10 lat i służył mi dzielnie przez ten okres, a gdyby miał regulowane podłokietniki nie szukałbym innego. Warto także wspomnieć że jego cena w dniu zakupu była w przedziale 200-300 zł więc nie był to model na wypasie ;). Jednak brak wspomnianych podłokietników i dosłownie jedno ( 1 )przetarcie na siedzisku spowodowały, że jakiś czas temu postanowiłem poszukać nowego fotela. Przymierzałem się w sklepach do różnych foteli jednak postanowiłem zaryzykować i dokonać zakupu na alledro, wybór padł na Młodzieżowy fotel dla gracza GSA042. Cena w dniu zakupu z przesyłką mieściła się w przedziale do 500zł więc był to najtańszy fotel z regulowanymi podłokietnikami. Złożenie całej konstrukcji zajęło mi ok 30 min, a korzystałem jedynie z załączonego do zestawu klucza imbusowego więc łatwość składania na plus. Aktualnie jestem po ok 2 tyg wysiadywania ;) fotela, co mogę powiedzieć,siedzi się na nim wygodnie, jest miękki, podłokietniki wygodne choć brakuje możliwości wysunięcia w przód,regulowane oparcie i poduszki przy moim kręgosłupie spisują się bardzo dobrze. Wykonanie siedziska i oparcia nie budzą zastrzeżeń.Wątpliwości mam natomiast do mechanizmów regulujących oparcie i podłokietniki, mają straszne luzy i jakoś nie wróżę im długiej współpracy. Szkoda, że na siedzisku nie zastosowano perforowanego materiału takiego jaki znalazł się na oparciu. W sumie tyle myślę że w tym przedziale cenowym to produkt który można polecić, jeśli ktoś ma pytania to zapraszam postaram się odpowiedzieć. No to wracamy to głównego wątku. Aby dokończyć Cooling Statinon musiałem zawalczyć z biurkiem, gdyż to w jego czeluściach ukryte były elementy których brakowało mi do zakończenia projektu. Chodziło głównie o chłodnicę 240mm Phobya oraz o kontroler obrotów. Postanowiłem także, że w trakcie demontażu elementów LC ogarnę trochę biurko i naprawię to co w tzw między czasie zepsułem. . Aby zakryć wiercone na szybko otwory pod węże wykonałem cover z aluminium . Spoiler jeszcze przed zamocowaniem wyglądał tak Kolejna sprawa to kabel menedżment który "delikatnie" stracił swój pierwotny wygląd Nad tym także należało przy okazji popracować. I najważniejsze, wysunięta do góry półka, która przez ostatni rok zyskała zbyt dużą ilość otworów nadawała się tylko do wymiany. Na szczęście miałem przygotowany element więc mogłem przystąpić do wymiany Za chwilę dalsza część programu ;) Pora upuścić nieco krwi z układu I zabrać się do przygotowania tymczasowego stanowiska bojowego Zdemontowane elementy trafiły do warsztatu . Edytowane 24 Lipca 2017 przez ernig
ernig 238 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 (edytowane) Otwór pod coverem został powiększony tak żeby aluminiowa blaszka mogła przylegać do formatki Drugi identyczny cover trafił na płytę umieszczoną pod blatem biurka. i nowa górna półka na swoim miejscu, ma tylko 2 otwory na prowadzenie kabli Na koniec biurkowej dygresji pomysł na ułożenie kabli. Będąc w casto zakupiłem sobie opakowanie uchwytów do rurek, niestety nie było ciemniejszych :(. Po usunięciu kołków powstały niewielkie elastyczne uchwyty do prowadzenia kabli Aby spełniały swoją rolę należało tak je umocować aby jedna strona była luźna Jak widać uchwyty utrzymują dość spora ilość przewodów Zostanie mi tylko zakrycie otworu po kontrolerze obrotów ale to na inny termin. Po ułożeniu kabli monitory wróciły na swoje miejsce Edytowane 24 Lipca 2017 przez ernig
ernig 238 Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Opublikowano 24 Lipca 2017 a dzięki, jeszcze trochę ze mną zostanie ale już jest plan na nową wersję ;) Ok, skoro już miałem ogarnięte biurko mogłem zabrać się za właściwy projekt. Phobya znalazła swoje miejsce obok pozostałych chłodnic od OCOOL'a . Później to już tylko uzbrajanie połączeń, do ich wykonania posłużyły mi stare złączki pochodzące z mojego pierwszego zakupionego zestawu LC. Dla odświeżenia potraktowałem je tylko czarnym szprajem. Na koniec przyszedł czas na próbę szczelności układu Niestety jeden z dolnych korków miał uszkodzoną uszczelkę jednak udało się dość szybko opanować wyciek Dzięki za uwagę
ernig 238 Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Opublikowano 26 Lipca 2017 wnętrze już prawie skończone, do zrobienia mocowanie kontrolera obrotów i ogarnięcie kabli
ernig 238 Opublikowano 28 Lipca 2017 Autor Opublikowano 28 Lipca 2017 to już jest koniec....stacja działa, 4 wentyle skręcone na 50-55%, 6 uruchamia się gdy płyn przekroczy 30 stopni. Zupełnie ich nie słychać jest super No i jeszcze porcja fotek, jak trafi się chwila i dobre światło to skręcę jakiś film. Dziękuję Wszystkim za poświęcony czas
Buczo 53 Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Nie no, wyszło coś świetnego! Zdradź tylko proszę, skąd wziąłeś ten materiał na maskownice? To taka siateczka jak przy głośnikach, dobrze myślę?
Rekomendowane odpowiedzi