Rabat a raty
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez DjXbeat · Opublikowano
U mnie podobnie. 2 sezony za mną. Dom 165m2, Panasonic 9kW Split na samych grzejnikach + CWU dla 3 osób i wychodzi ~4800kWh na rok. -
Przez j4z · Opublikowano
Co chwilę, nawet w niewymagających grach, dlatego powstał ten temat. -
Przez Doamdor · Opublikowano
Kiedy Vanguard, Suprim w tej cenie? To było jak moda na sukces, odcinek/konto nr 666. Raczej drugiej takiej osoby jak pipek tutaj nie będzie, tak samo było z tylko tak na pclab. -
Przez sideband · Opublikowano
576.80 Modded By Side Link -
Przez LeBomB · Opublikowano
@Fatality wprost nie napisałeś, ale pisząc to: sam dałeś do zrozumienia, że uważasz, że ocieplenia nie ma lub nie jest ono niczym negatywnym, skoro rozpatrujesz to w kategoriach szurstwa, stąd mój wniosek. Tymczasem sam pokazałeś, że: 1. Maksymalne temperatury w latach 1990-2006 nie przekraczały 37 stopni, zatem pisząc teraz, że czyli danymi wskazałeś, że nie były niczym normalnym do 2006 roku. 2. Pomiary są dość dokładne od lat, były już o tym dyskusje, że od wielu lat system jest wspomagany pomiarami satelitarnymi, które są odpowiednio korelowane z danymi pozyskiwanymi z pomiarów lotniczych i pomiarów naziemnych i na takiej podstawie naukowcy wyciągają wnioski odnośnie temperatur globalnych. 3. To jak to ma się do tego co pisałeś wcześniej: Czy branie danych jako rekord ciepła dotyczy zatem tylko wykresu z lat 2004-2024 czy również tego od 1990 roku? Jak tak, to czemu już tam nie uwzględniłeś tego rekordu 39 stopni o którym piszesz? Czy w pierwszym zadaniu o tych 39 stopniach mówisz o jakimś własnym pomiarze? Wiesz, możesz po mojej wypowiedzi się zaraz nastawić jak chcesz, tylko mi nie chodzi w tym momencie o sprzeczkę, a jedynie o precyzję danych i wypowiedzi. Jeżeli mowa o jakichś konkretnych danych, to ja się z nimi chętnie zapoznam, ale proponuję byś na spokojnie je usystematyzował i opisał co jest czym, wtedy unikniemy niedopowiedzeń
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi