Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym Upgrade'ować swojego PC'ta pod kątem chłodzenia i wydajności. Obecne tytuły gier i prace jakie wykonuje na nim powodują głośną prace chłodzenia oraz spadki FPS'ów. Niżej podaje obecną specyfikację PC i proszę o informację, czy na na tej skrzynce, zasilaczu czy płycie głównej jestem wstanie coś podciągnąć?

IMG_20240917_141854.jpg

Opublikowano

550W wystarczy.

A i jeszcze jedno, jeśli nie kupiłeś 5800X3D, to nie zawracaj sobie głowy nim, gdyż w naszym kraju jest od zeszłego miesiąca nie dostępny, a ostatni dzwonek na nabycie drogą kupna tego CPU to było minione lato. Lepiej kup 5700X3D, w normalnych pieniądzach jest jeszcze.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie zauważyłem, że 5800X3D są prawie w ogóle niedostępne, jedynie u majfrendów. Zastanawiałem się, czy czasem od nich nie zamówić, ale ciekawe jak z gwarancją 🤔 Druga sprawa, jeśli zasilacz wystarczy to czy płyta główna na pewno nie będzie w jakiś sposób ograniczać 5700X3D i rtx 3070 wraz z Ramem jak napisał @Dziarson 3600 cl14. Czytałem, że czasami płyty główne blokują ram i dyski M2 (Chciałbym rozszerzyć też pamięć) więc się zastanawiam.

Robiąc upgrade, chciałbym na spokojnie bardzo dobrze dobrać komponenty z waszą pomocą. 

Edytowane przez ReverzE_PL
Opublikowano (edytowane)

Witam. Chciałbym zaktualizować temat. 

Kupiłem RTX 3070 TI TUF wraz z nowym zasilaczem 700W. Po obciążeniu w grach i przez Furmarka karta przechodzi testy i grzeje się tylko do 65-72°. Lecz po dłuższym obciążeniu (10-20min) wyłącza się monitor oraz klawiatura i myszka. Po ponownym włączeniu komputera, wszystko wraca do normy. Reszta podzespołów została jak wyżej w specyfikacji. Co może być powodem tego wyłączania?

Opublikowano (edytowane)

@Spl97 modelu dokładnego nie znam, bo montował serwis i naklejkami do górnej obudowy chyba. Wiem, że jest to Endorfy. Jeśli jest to kluczowe, mogę dziś sprawdzić jaki dokładnie model. 

Aktualizacja: zasilacz to ENDORFY Vero L5 Bronze 600W

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Póki co zamontowałem dodatkowe chłodzenie odbudowy wyciągające. Nic się nie dzieje, komp działa już prawidłowo. Chociaż dziwne, bo karta i procek nie osiągały temperatur powyżej 80° 🤔🤔

• Like 1
  • tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...