Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ma być skuteczna. Jeśli nie jesteśmy wstanie tego zrobić na poziomie państwowym, to trzeba więcej kompetencji oddać w ręce prywatne. Składka musiałąby zostać, ale państwo powinno z niej finansować to leczenie, którego koszt jest przytłaczający i ubezpieczyciele prywatni zwyczajnie nie oferują nawet odpowiedniej jakości ubezpieczeń. Na przykład leczenie skutków ciężkich wypadków, dłuższe leczenie szpitalne, drogie w leczeniu choroby w szerokim znaczeniu (przewlekłe, neurologiczne, nowotwory). Za katarek niech ludzie płacą z kieszeni albo wykupią na to prywatne ubezpieczenie.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

To służba zdrowia ma być prywatna czy państwowa? 
bo ja się pogubiłem w tym memcen mówi, ale ty lepiej znasz konfiarski metajęzyk.

Ten sam Gordon prawnik z Pclab?
Ten temat jest też na temat bliskiego wschodu?
Edit.
Nie
Wobec tego czemu nasze Państwo nie rusza to co robi Izrael?
Radek kuli uszy :E

Edytowane przez Killer85
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, crush napisał(a):

A co nas obchodzi co pejsaci robią z 🐐💣?

Że jednak Radek gra jak mu "pejsaci"każą ?

Odnoszę takie wrażenie już od dawna

Edytowane przez Killer85
Opublikowano
3 minuty temu, Killer85 napisał(a):

Że jednak Radek gra jak mu "pejsaci"każą ?

Odnoszę takie wrażenie już od dawna

Stary w dupie mam ten region. I cieszę się, że nasz MSZ też.

Tam był, jest i zawsze będzie burdel. Mam nadzieję, że właśnie Radek to oleje, a nie zacznie słać pomoc jednym czy drugim.

• Upvote 5
Opublikowano
29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To służba zdrowia ma być prywatna czy państwowa? 
bo ja się pogubiłem w tym memcen mówi, ale ty lepiej znasz konfiarski metajęzyk.

Na wzór sąsiadów z zachodniej granicy.

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Stary w dupie mam ten region. I cieszę się, że nasz MSZ też.

Tam był, jest i zawsze będzie burdel. Mam nadzieję, że właśnie Radek to oleje, a nie zacznie słać pomoc jednym czy drugim.

O nie ma w d...
Problem jest ale on by się im jeszcze ukłonił w pas :E

Opublikowano
56 minut temu, hubio napisał(a):

Nie ma rzeczywiście co mieszać w to politykę, ale jedno jest pewne - chorzy po prostu ludzie. Podobno ojciec byłym policjantem... Brak słów... A wczoraj jeszcze oglądałem na YT filmik o Amerykance, która zagłodziła razem ze starszym synem 20 latkiem  swoje dziecko - chłopczyka ok 7 lat. Wydawać by się mogło, że patola, a skończyła studia prawnicze i pracowała jako księgowa w sądzie. Tu mamy policjanta... Widać, że odklejenie dotyka wszystkich. Mamusia i synuś dostali od 50 do 100 lat więzienia. Najlepsze jak policjant rozmawiał z tym bratem i pytał go jak mógł nie wiedzieć, że robi krzywdę bratu, a ten odpowiadał, że tak go chcieli wychować, ale go kochali.... WTF...

Z jakiegoś powodu szurstow jest tylko luźno powiązane z poziomem mądrości i inteligencji.

Opublikowano
17 minut temu, ryba napisał(a):

Najzwyklej na swiecie do Ciebie nie dociera, czy jest tam Korwin czy nie, to taka sama beka z konfy.

Sami tworzycie swoją narrację i jeden z drugim sobie przyklaskuje.
Żałosne jest to, że nie widzę tutaj jak macie bekę z całej masy uśmiechniętych wariatów, ale ciągle uprawiacie jakąś chorą propagandę w stosunku do polityków Konfederacji.

Jak tam Józefaciuk, Kotula, Spurek, Jachira i cała masa innych pokemonów od uśmiechniętych?
Toż to poważne i inteligentne osobistości co nie ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Umpero napisał(a):

Jak tam Józefaciuk, Kotula, Spurek, Jachira i cała masa innych pokemonów od uśmiechniętych?

Nie. To debile. Jeszcze bym paru kmiotów jak Żukowska dodał.

Za to Ty nie masz zadnej merytorycznej odpowiedzi po za "a u was to murzynów biją".

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tego nie powiedział chyba Memcen?

Dokladasz sobie? Czy jednak słuchamy co Memcen mówi, a nie tylko sobie wymyślasz :)

Oczywiście, że mówił wielokrotnie.
Zarówno podczas kampanii do polskiego parlamentu, europejskiego i podczas każdego wywiadu gdy był o to pytany.
Od około 2:10 o tym mówi.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
14 minut temu, Umpero napisał(a):

Sami tworzycie swoją narrację i jeden z drugim sobie przyklaskuje.
Żałosne jest to, że nie widzę tutaj jak macie bekę z całej masy uśmiechniętych wariatów, ale ciągle uprawiacie jakąś chorą propagandę w stosunku do polityków Konfederacji.

Roznica jest taka, ze ja ich tutaj nie wychwalam :) A jak chcesz porownywac te persony do Brawniego i Korwina, to tak, sa ponad nimi.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, ryba napisał(a):

Roznica jest taka, ze ja ich tutaj nie wychwalam :) A jak chcesz porownywac te persony do Brawniego i Korwina, to tak, sa ponad nimi.

Akurat stricte czepiałem się Camisa, który ma jakiegoś hopla na tym punkcie.

Opublikowano (edytowane)

Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości dlaczego silniczki wszędzie ruskich szpiegów widzą. Biorą przykład od swojego gury. Kolejne nagranie gdzie rudy szur odlatuje na temat Trumpa:E 

Edytowane przez Michaelred
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Umpero napisał(a):

Oczywiście, że mówił wielokrotnie.
Zarówno podczas kampanii do polskiego parlamentu, europejskiego i podczas każdego wywiadu gdy był o to pytany.
Od około 2:10 o tym mówi.

To który Memcen jest prawdziwy?

to już trzecia wersja rozwiązania tego samego problemu.

jak można go traktować poważnie? :)

• Haha 1