Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Może lepiej narysuje Ciebie jak zrywasz truskawki pod holenderskim panem? :) 

Pamietaj tylko o skorzanej masce piesela i smyczy... i nie u pana, tylko u swojej Pani pod butem ;) kolezanki steruja bardziej niz on w zwiazku.

Edytowane przez ryba
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Winter napisał(a):

Rybeńka ostatnio coś z Gordą. To nowa miłość? :E

Najzwyklej w swiecie to kumaty, inteligentny koles z szeroka wiedza - mam sie z nim bic o asystentow Memcena? Byla beczka, byla szydera, a teraz patrz jaki mily. Mozna? Mozna :)

A ajfoniarz, zawsze zostanie ajfoniarzem.

Edytowane przez ryba
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Może lepiej narysuje Ciebie jak zrywasz truskawki pod holenderskim panem? :) 

Tym bardziej, że jakbyś umiał czytać (i trochę myśleć) to byś wiedział, że ja na Tuska nie głosowałem :) 

Rosja napadła na Ukrainę. Przywódca agresorów jest Putin. To on napadł.

Wiemy że takiej śmierdzącej onucy jak Ty to nie przejdzie przez gardło. 

I przestań zmyślać, russki.

Jesteś taki naiwny żeby wierzyć że Putin rządzi samodzielnie?

Opublikowano
10 minut temu, Winter napisał(a):

Nie potrafisz się określić na jaką partię głosujesz, ale z góry stwierdziłeś, że zbieram truskawki pod Amsterdamem. No geniusz.

Głosowałem na TD w ostatnich wyborach. Pisałem to jasno.

Skoro Ty możesz coś zmyślać na mój temat to czemu ja nie mogę na Twój? Dalej nie rozumiesz? 

Teraz, Zdzisiu napisał(a):

Jesteś taki naiwny żeby wierzyć że Putin rządzi samodzielnie?

Jestes tak russki, że za każdym razem będziesz go bronił, onucko?

Opublikowano
4 godziny temu, Zdzisiu napisał(a):

W demokracji zdychają w jakiś rowach za oligarchów (patrz ukraina) - jaka pod tym względem jest różnica? 

Podałeś idiotyczny przykład. W takiej Polsce na przykład nikt za nikogo nie umiera, nikt przez nikogo nie jest wysyłany na śmierć. Chyba że ktoś dobrowolnie zgodzi się służyć w służbach niosących takie ryzyko.

Pod do życia demokrację są lepsze. Problem pojawia się kiedy trzeba się skonfrontować z jakąś na przykład nie demokracja, która na przykład nie musi certolic się na przykład z losem swoich obywateli i ich zdaniem na dany temat i przez to ma większe spektrum możliwych działań. 

Opublikowano
12 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Podałeś idiotyczny przykład. W takiej Polsce na przykład nikt za nikogo nie umiera, nikt przez nikogo nie jest wysyłany na śmierć. Chyba że ktoś dobrowolnie zgodzi się służyć w służbach niosących takie ryzyko.

Pod do życia demokrację są lepsze. Problem pojawia się kiedy trzeba się skonfrontować z jakąś na przykład nie demokracja, która na przykład nie musi certolic się na przykład z losem swoich obywateli i ich zdaniem na dany temat i przez to ma większe spektrum możliwych działań. 

W Polsce nikt nikogo rekrutuje bo żaden oligarcha nie uznał żeby mu się to teraz opłacało. W razie czego są odpowiednie przepisy, nie martw się bo u nas też będą wyłapywać ludzi i wywozić na śmierć w jakimś rowie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tusk: 

- „wszystkie wnioski KPO zostaną skrupulatnie sprawdzone”

Czytaj:

- tak samo sprawdzimy, jak sprawdzono wszystkie wyniki wyborów prezydenta RP :E 

Tusk: 

- „poczekajmy na wynik kontroli z oceną legalności wypłat KPO”

Czytaj: 

- poczekajmy aż sprawa ucichnie / zamieciemy pod dywan :E 

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, kanon7 napisał(a):

Tusk: 

- „wszystkie wnioski KPO zostaną skrupulatnie sprawdzone”

Czytaj:

- tak samo sprawdzimy, jak sprawdzono wszystkie wyniki wyborów prezydenta RP :E 

Tusk: 

- „poczekajmy na wynik kontroli z oceną legalności wypłat KPO”

Czytaj: 

- poczekajmy aż sprawa ucichnie / zamieciemy pod dywan :E 

Alternatywna os czasu.

Wychodzi pinokio: to tylko krzyki zazdrosnej opozycji. Nasz projekt, to najlepszy projekt swiata, lepszego nikt nie wymyslil.

Pojawia sie karakan: to atak rudego na praworzadnosc i konstytucje, pozatym(mlask), smolensk kurla! Niemcy wszedzie, zdrajcy.

• Haha 1
Opublikowano
23 godziny temu, Crew 900 napisał(a):

Nawrocki teraz podpisał projekt Zerowy pit dla rodziców dwójki dzieci i więcej. 

To jest niemożliwe do spełnienia i wiecie ludzie myślący na czym to polega co nie?  Dla tych co nie czają i mają słomę w głowie, są to specjalne projekty nie do spełnienia bo wie, że rząd to odrzuci i będzie mógł w tv szerzyć propagandę, że on chciał ale zły rząd Tuska blokuje...

Oczywiście że wiemy. Ale fajnie będzie się pośmiać jak KO będzie się tłumaczyć dlaczego własne obietnice wyborcze musi odrzucać. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Winter napisał(a):

PiS kazał brać dotacje. Weź już chyży ruju idź do Niemiec.

O co Tobie chodzi to już chyba sam nie wiesz...

Jak widać dotacje mógł brać każdy, największy ból chyba mają ci, którzy nie brali.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Gx630sCXAAA4DJe?format=jpg&name=medium

Szok, największe przekręty i najwięksi złodzieje dokładnie tam gdzie było się można spodziewać.

12 minut temu, Winter napisał(a):

Bądź proszę bardziej precyzyjny, bo nie wiem o co Tobie chodzi.

Bardziej precyzyjny? Ok. Skoro 274 tys. domów jednorodzinnych ocieplono z KPO to chyba jasne, że mógł dotację brać każdy kto potrzebował?

Edytowane przez Kris194
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Kris194 napisał(a):

O co Tobie chodzi to już chyba sam nie wiesz...

Jak widać dotacje mógł brać każdy, największy ból chyba mają ci, którzy nie brali.

Najlepiej zlikwidować dotację zasiłki socjalne dopłaty itd itd i problem magicznie sam się rozwiąże 

Niestety to proste rozwiązanie które rozumie  🐒 przekracza możliwości intelektualne większości w Polsce 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Wtedy niech pracodawca wreszcie zadba o stanowisko pracy. 

Zgadzam się z @sabaru128, że w przypadku niektórych branż, szczególnie tych, które wymagają pracy na zewnątrz lub w trudnych warunkach, wprowadzenie obowiązkowego wstrzymania pracy przy temperaturach powyżej 32°C może stanowić poważne wyzwanie.

Szczególnie w przypadku branż takich jak budownictwo, energetyka czy prace w obszarach przemysłowych.

W energetyce, szczególnie przy obsłudze stacji, urządzeń wysokiego napięcia czy pracach na otwartym terenie, gdzie nie zawsze da się zapewnić odpowiednią wentylację lub klimatyzację, przekroczenie tych temperatur może być powszechne.

W takich warunkach ubrania ochronne, które dodatkowo utrudniają termoregulację organizmu, tylko potęgują ryzyko przegrzania, zmniejszając komfort i bezpieczeństwo pracy.

Chciałbym również dodać, że pracując w ubraniu ochronnym, nierzadko przekraczam te limity temperatur. Często zdarza się, że w takich warunkach trzeba balansować między bezpieczeństwem a kontynuowaniem pracy, szczególnie przy awariach, które wymagają szybkiej reakcji.

W takim przypadku, przerwy w pracy stają się kluczowe, ale równocześnie stanowią wyzwanie z perspektywy organizacji pracy, gdyż konieczność zatrzymania pracy w ekstremalnych warunkach może prowadzić do opóźnień, zmniejszenia wydajności i wydłużonego czasu usunięcia awarii.

Niemniej jednak, zdrowie i bezpieczeństwo pracowników zawsze powinny być priorytetem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Winter napisał(a):

Matko jedyna. Ty naprawdę nie widzisz tutaj niczego złego.

Widzę nieprawidłowości ale widzę też, że niektórzy szybko zapominają jak pisiory kradły na potęgę i to nie w setkach tysięcy tylko w milionach i miliardach.

Z KPO zrobiono wiele, bardzo wiele dobrego. Podpisano ponad 800 tys. umów, ile jest takich, które poszły na wątpliwe cele?

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Widzę nieprawidłowości ale widzę też, że niektórzy szybko zapominają jak pisiory kradły na potęgę i to nie w setkach tysięcy tylko w milionach i miliardach.

Czy ty masz jakieś korzyści z tego ? Czy jesteś tak zaślepiony? 

Tylko PiS to PiS tamto , czy ktoś tu neguje że PiS rządził źle? Ja takich postów nie widziałem 

• Upvote 1